Slivkový koláč ♥
INGREDIENCIE
230g špaldová múka hladká
70g celozrnná špaldová múka
1 prášok do pečiva bez fosfátov
80g hnedého cukru
125g zmäknutého masla
1 vajíčko
100g drte z mandlí
(recept na mandľové mlieko a teda ako urobiť drť, nájdete aj u mňa na blogu https://recepty-s-anabelou.blogspot.com/2016/06/mandlove-mlieko.html. Drť si zvyknem zamraziť, aby som ju mala na koláčik vždy čerstvú)100g vody
3 kvapky mandľovej esencie - nie je nutné
slivky očistené, nakrájané na mesiačiky
POSYPKA
1/2 pohára pomletých ovsených vločiek
40g hnedého cukru
80g masla
POSTUP
Necháme si rozmraziť mandlovú drť, ktorá mi vždy zostane po výrobe mandľového mlieka. Použijem buď mikrovlnku na intenzitu rozmrazovania, alebo preložím drť večer pred pečením z mrazničky do chladničky. Pred pečením si drť zalejem vodou, zamiešam lyžicou a nechám odstáť, kým nepripravím ostatné ingrediencie.V mise z robota pripravím všetky suché ingrediencie, potom vlejem všetky ostatné mokré ingrediencie a miešam v robote alebo skľudom aj ručne metličkou. Na cesto naukladáme a zatlačíme mesiačiky sliviek, posypeme posypkou a pečieme vo vymazanej forme na 170 stupňov aspoň 40 minút.
Komentáre
Zverejnenie komentára