Slivkový koláč ♥


Verte či neverte, tento koláčik sa zjedol takmer "naposedenie". Naozaj chutný a ŠŤAVNATÝ, úžasný na začiatok tejto jesene. Mám rada, keď je v každom kúsku koláčika cítiť poriadny kúsok slivky. 



INGREDIENCIE

230g špaldová múka hladká

70g celozrnná špaldová múka

1 prášok do pečiva bez fosfátov

80g hnedého cukru

125g zmäknutého masla

1 vajíčko

100g drte z mandlí 

(recept na mandľové mlieko a teda ako urobiť drť, nájdete aj u mňa na blogu https://recepty-s-anabelou.blogspot.com/2016/06/mandlove-mlieko.html. Drť si zvyknem zamraziť, aby som ju mala na koláčik vždy čerstvú)

100g vody

3 kvapky mandľovej esencie - nie je nutné

slivky očistené, nakrájané na mesiačiky


POSYPKA

1/2 pohára pomletých ovsených vločiek

40g hnedého cukru

80g masla



POSTUP

Necháme si rozmraziť mandlovú drť, ktorá mi vždy zostane po výrobe mandľového mlieka. Použijem buď mikrovlnku na intenzitu rozmrazovania, alebo preložím drť večer pred pečením z mrazničky do chladničky. Pred pečením si drť zalejem vodou, zamiešam lyžicou a nechám odstáť, kým nepripravím ostatné ingrediencie.V mise z robota pripravím všetky suché ingrediencie, potom vlejem všetky ostatné mokré ingrediencie a miešam v robote alebo skľudom aj ručne metličkou. Na cesto naukladáme a zatlačíme mesiačiky sliviek, posypeme posypkou a pečieme vo vymazanej forme na 170 stupňov aspoň 40 minút.


Komentáre