BBQ kuracie kúsky s červeným vínom ♥

 


Tak tieto Barbecue kúsky sú proste 💣BOMBA💥!!! A vôbec by som sa ich nebála pripraviť pre milovníkov mäska. Viem si k tomu predstaviť hranolky, kyslé uhorky,  jalape؅nos a čo určite, skvelé víno z vinárstva Matyšák.  Odporúčam ponoriť na noc mäsko do omáčky, krásne chytí chute a zmäkne. Vyskúšajte.


INGREDIENCIE

3 lyžice extra panenského olivového oleja
2 šalotky nakrájané
2 strúčiky cesnaku nakrájané
2 lyžice trstinového cukru

1/2 hrnčeka kečup jemný
1/2 hrnčeka kečup ostrý
1 polievková lyžica dijonskej horčice
1 hrnček červeného vína Pinot Noir z vinárstva Matyšák, rada PRESTIGE
1 malá čili paprička
soľ a korenie
12 kuracích kúskov


POSTUP

➽ V strednom hrnci zohrejem 3 lyžice olivového oleja. Pridám šalotku a cesnak, posypem dvoma lyžicami cukru, nech šalotka a cesnak trošku skaramelizuje. Pečiem na miernom ohni za stáleho miešania 3 až 5 minút. Následne primiešam kečup, horčicu, víno, jednu čili papričku, dochutím soľou, čiernym korením a premiešam. Nechám prevrieť na miernom ohni, dusím do zhustnutia za občasného miešania asi 15 minút. Rrozmixujem do hladka a nechám vychladnúť.

➽  Kuracie kúsky naukladám do formy, zalejem vychladnutou omáčkou a dám na noc zakryté do chladničky.

➽ Rúru predhrejem na maximum stupňov, v mojom prípade to bolo 300°C s funkciou gril. Veľký plech vyložím papierom na pečenie a poukladám naň kuracie kúsky tak, aby sa nedotýkali a mali na sebe čo najmenej omáčky. Kúsky jemne osolím a okorením a dám grilovať približne na 12-15 minút, kým pokožka mierne nezhnedne.V polovici grilovania otočím. Ogrilované kúsky vložím naspäť do pekáča, kde sa marinovali, prikryté pečiem ďalších 30 minút na 180°C, následne 10 minút nagrile z každej strany.  Preložím na tanier a podávam s hranolkami a dobrým vínom.



Komentáre