Japonský jahodový cheesecake ♥
A JE TU ĎALŠIA, OKTÓBROVÁ VÝZVA!
Tento mesiac je mesiacom medu.
Musím podotknúť, že Včelářství Domovina je priamym výrobcom a predajcom medíka priamo od včelára. A čo je úplný bonus, okrem krásných čistých medíkov majú aj veľa rôznych príchutí. Ja som si pre môj recept vybrala jahodový a teda je to med s lyofilizovanými jahôdkami, čo znamená, že boli sušené mrazom a je v nich zachovaných maximum nutričných hodnôt, vitamínov, vlákniny a minerálnych látok.
Na výbere receptu som si dala naozaj záležať, stavila som na japonskú pekárku Nami zo San Francisco, ktorej recepty sú presné a detailne popísané. Jej stránku si môžete pozrieť tu:
Na výbere receptu som si dala naozaj záležať, stavila som na japonskú pekárku Nami zo San Francisco, ktorej recepty sú presné a detailne popísané. Jej stránku si môžete pozrieť tu:
https://www.justonecookbook.com/
INGREDIENCIE
60g kryštálového cukru
60g zmäknutého masla
200g šľahačkovej smotany
6 žĺtok
nastrúhaná kôra z jedného citróna
šťava z 1/2 citróna
80g hladkej múky
jahody, približne 12 kúskov
2 lyžice kukuričného škrobu
6 bielok a 80g cukru
80g jahôdkového medu od Včelářství Domovina
POSTUP
2) Predhrejem si rúru na 180 stupňov.
3) Dáme si hriať vodu do hrnca na mierny plameň. Na hrniec položíme sklenenú misu, kde pridáme syr, cukor, maslo, smotanu a necháme pomaly rozpúšťať. Metličkou občas premiešam. Akonáhle budem mať hladkú tekutú hmotu bez hrčiek, zoberiem misu z hrnca a pridávam po jednom žĺtku, citónovú šťavu, kôru, a preosiatú múku. Ružne metličkou premiešam.
4) Do rúry vložíme plech, do ktorého vylejeme aspoň liter a pól vriacej vody - niečo ako zápara pri pečení chlebíka.
5) V robote, alebo mixérom, si vyšľahám bielka s cukrom do krásnej tuhej peny a metličkou ručne primiešavam k ostatnému cestu. Hotové cesto vylejem do pripravenej formy.
6) Očistím si jahody, najlepšie menšie. V miske zmiešam jahody s kukuričným škrobom. Obalené jahody vložím do cesta a formou pobúcham po stole.
7) Cheessecake pečiem aspoň hodinu pri teplote 160 stupňov. Po vybratí ho necháme vychladnúť aspoň tri hodiny a pokvapkáme roztopeným jahodovým medíkom.
Komentáre
Zverejnenie komentára