Jabĺčkové mafiny
Verte či neverte, naozaj sa nepamätám, že by som jedla lepšie mafinky. Nič iné vám nezostáva, iba ich proste vyskúšať :)
INGREDIENCIE pre 20ks
270g hladkej špaldovej múky
80g celozrnnej špaldovej múky
80g trstinového cukru
1 lyžica škorice
1 lyžica prášku do pečiva bez fosfátov
kávová lyžička sódy bikarbóny
kávová lyžička soli
3 vajíčka
120ml ovseného mlieka (tj 60g ovsených vločiek a 420g vody)
100g kokosového oleja
3 jabĺčka nakrájané na kocky s vymačkanou šťavou s 1/2 citróna, 1 lyžicou trstinového cukru a škorice
1 lyžica karamelového orieškového masla do každej mafiny / nie je nutné
štipka trstinového cukru na posypanie každej mafiny
POSTUP
Ako prvé si pripravíme ovsené mlieko, ktoré si zvyknem pripraviť aj deň-dva vopred a to tak, že dpre tento recept potrebujem 60g ovsených vločiek, takže toto množstvo zalejem 420g vody, nechám 30 minút odležať, zamiešam a pomixujem tyčovým mixérom. Vločky sceďte, budete ich potrebovať do receptu, a takisto si môžete odliať 120ml hotového mlieka.
Zmiešam všetky sypké ingrediencie a vareškou zamiešam.
Pridám k sypkým ingredienciám všetky ostatné, mokré ingrediencie a vyšľahám v robote alebo mixérom.
Primiešam očistené a na kocky nakrájané 3 jabĺčka s citrónom a škoricovým curkom.
Pripravím si ochutené orieškové maslo, alebo použijem kupované. Nie je to nutné, ale ja mám rada nejaký poklad vo vnútri. A kombinácia karamelu s orieškovým maslom a bielou čokoládou je mojou obĺúbenou.
Do vymazaných košíkov (či papierové či silikónové) naberiem veľkú lyžicu hotového cesta tak, aby bol zaplnený približne do 2/3 výšky košíčka, skryjem do každého košíka jednu lyžičku orieškového masla, zatriem prstom a posypem štipkou trstinového cukru.
Pečiem 170°C 40 minút.
Komentáre
Zverejnenie komentára