Jabĺčkové mafiny

Verte či neverte, naozaj sa nepamätám, že by som jedla lepšie mafinky. Nič iné vám nezostáva, iba ich proste vyskúšať :)

















INGREDIENCIE pre 20ks

270g hladkej špaldovej múky

80g celozrnnej špaldovej múky

80g trstinového cukru

1 lyžica škorice

1 lyžica prášku do pečiva bez fosfátov

kávová lyžička sódy bikarbóny

kávová lyžička soli

3 vajíčka

120ml ovseného mlieka (tj 60g ovsených vločiek  a 420g vody)

100g kokosového oleja

3 jabĺčka nakrájané na kocky s vymačkanou šťavou s 1/2 citróna, 1 lyžicou trstinového cukru a škorice

1 lyžica karamelového orieškového masla do každej mafiny / nie je nutné

štipka trstinového cukru na posypanie každej mafiny


POSTUP

Ako prvé si pripravíme ovsené mlieko, ktoré si zvyknem pripraviť aj deň-dva vopred  a to tak, že dpre tento recept potrebujem 60g ovsených vločiek, takže toto množstvo zalejem 420g vody, nechám 30 minút odležať, zamiešam a pomixujem tyčovým mixérom. Vločky sceďte, budete ich potrebovať do receptu, a takisto si môžete odliať 120ml hotového mlieka.

Zmiešam všetky sypké ingrediencie a vareškou zamiešam.

Pridám k sypkým ingredienciám všetky ostatné, mokré ingrediencie a vyšľahám v robote alebo mixérom.

Primiešam očistené a na kocky nakrájané 3 jabĺčka s citrónom a škoricovým curkom.

Pripravím si ochutené orieškové maslo, alebo použijem kupované. Nie je to nutné, ale ja mám rada nejaký poklad vo vnútri. A kombinácia karamelu s orieškovým maslom a bielou čokoládou je mojou obĺúbenou. 

Do vymazaných košíkov (či papierové či silikónové) naberiem veľkú lyžicu hotového cesta tak, aby bol zaplnený približne do 2/3 výšky košíčka, skryjem do každého košíka jednu lyžičku orieškového masla, zatriem prstom a posypem štipkou trstinového cukru.

Pečiem 170°C 40 minút. 

Komentáre