„Melting moments“ ♥

Keksíky, ktoré sa PRIAM ROZPLÝVAJÚ na jazyku!
Tento recept mám z mojej obľúbenej kuchárskej knižky od Aneky Manning, ktorá tieto keksíky nazvala "Melting moments". Sú vynikajúce a veľmi sme si ich obľúbili. Recept som jemne upravila, pretože v pôvodnom recepte bolo na mňa príliš veľa cukru. Aj tak je ho tam teda dosť. Z tejto várky nám vyjde približne 18 väčších keksíkov.





Na cesto potrebujeme:


250g zmäknutého masla 

125g preosiatého práškového cukru 

1 čajová lyžička vanilkového extraktu/burbon vanilky 

250g hladkej múky 

60g kukuričného škrobu 


Na krém potrebujeme: 

60g zmäknutého masla 

Na jemno nastrúhaná kôra z bio pomaranča/DM bio pomarančová kôra 

Šťava z polky pomaranča 

80g preosiateho práškového cukru 

45g strúhaného kokosu 


Postup:
Predhrejem rúru na 160°C bez ventilátora a vyložím si dva plechy papierom na pečenie. 

Pomocou robota utriem maslo, cukor a vanilku do svetlej krémovej konzistencie. 

Preosejem spoločne múku so škrobom na maslovú zmes a premiešam na nízkych otáčkach v robote, prípadne ručne dovtedy, kým vznikne jednotné hladké cesto. 

Čajovou lyžičkou naberám cesto a tvarujem malé guličky, ktoré ukladám k jednu k druhej na plech s 5cm medzerou. 

Vidličkou, ktorú som položila do malej misky s troškou múky, stláčam guličky do priemeru asi 4cm a hrúbke asi 1cm. Ručne ich dotvarujem do pekného kruhu. 

Keksíky pečiem v rozohriatej rúre asi 18 minút, kým nebudú mať zlatistú farbu. Hotové ich nechám na plechoch vychladnúť. 

Pripravím si pomarančový krém. Pomocou robota utrem maslo, pomarančovú kôru, kokos do svetlej konzistencie. Pridám cukor a premiešam na nízkych otáčkach. Občas zotirem krém zo stien misy, aby sa krém premiešal celý. 

Zlepujeme keksíky krémom. 

Keksíky vydržia v uzatvorenej krabičke až 4 dni. Ale garantujem, že tak dlho tam nevydržia :D

Komentáre