Cannelloni podľa Gusta ♥




Nevedela som na internete nájsť tie "pravé orechové", takže som sa len inšpirovala jedným receptom a dorobila si ich po svojom. Preto ten názov, podľa môjho gusta :)





PLNKA NA CANNELLONI
250g cannelloni, 20 ks
olej na opraženie
1ks cibule, nakrájam nadrobno
2 strúčiky cesnaku pretlačím
2 mrkvy nakrájam na drobno
500g bravčové mleté mäso, chvíľu opražiť

soľ, červená paprika, sušená bazalka a oregano
4 paradajky, sparené, zbavené šupky a nakrájané
Paradajková šťava/pretlak 250g
( 1/2 kartonovej škatulky 500g z LIDLa)
1 menšia cuketa, nastrúhaná na hrubo
 
1ks jarná cibulka nakrájaná na drobno 
140g olej a sušené paradajky ( 1/2 flaštičky 280g z LIDLa), nakrájam na drobné kúsky



BEŠAMEL  
25g masla
25g múky
300ml mlieka 
200g strúhaného syra Gouda1ČL mleteho muškátového orieška 

10 ks malých cherry paradajok poukladaných na bešamel
 

SYROVÁ POSÝPKA
100g parmezánu
100g syra Gouda

Najskôr si pripravíme plnku. Cibuľu a cesnak si očistíme a nakrájame nadrobno.  Cibuľu a cesnak dáme opražiť do hlbšej panvice a zatiaľ si nakrájam ostatné ingrediencie. Všetko postupne pridáme do panvice, prikryté necháme dusiť približne 20 minút. Jarnú cibulku a sušené paradajky pridám až uplne na záver. 

Pripravím si bešamel. Do menšieho hrnca dáme roztopiť maslo, ktoré poprášim múkou, dôkladne premiešam metličkou, zalejem mliekom, vsypem syr a chvíľu povarím. Omáčka tak postupne začne byť hustejšia a hustejšia. Na záver pridám muškátový oriešok.

Pripravím si zapekaciu misu. Dno vymažem trochou masla a po celom povrchu nanesiem trocha vody z omáčky. Cannelloni naplním plnkou a ukladám k sebe. Na ne vylejem bešamel a poukladám pokrájané plátky maličkých paradajok.
Zapekaciu misu prikryjem alobalom a dám piecť do rúry vyhriatej na 180°C po dobu 35 minút.Ďalších 10 minút pečiem bez alobalu a s posypaným syrom. Po vybratí z rúry nechám chvíľu odstáť, aby sa ľahšie naberali. 




Komentáre

  1. Mmmm vyzerá to dobre, ale vidím, že mne to bude trvať dlhšie, keďže ty máš malého pomocníka O:-) Mám problém s misou, keď ju vymažem maslom, spodok sa prichytí. Používam radšej podložku na pečenie alebo teda papier. Nemala si s tým problém?

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára