Losos na špenáte ♥
Lososa pripravujem často, pretože ho máme radi. Má typickú oranžovočervenú farbu, ktorá sa po uvarení mení na ružovú. Jeho mäsko je kvôli farbe a lahodnej chuti v kuchyni naozaj cenené.
Ingrediencie
- špenát Radoma od Ryby Žilina
- smotana
- zemiaky
- maslo
- maslo
- korenie, soľ
- olivový olej
- citrón
Postup
1 Deň vopred si pripravíme rybku
Vyberieme ju z mrazničky, prepláchneme vo vlažnej vode a dobre osušíme. Rybku jemne okoreníme posolíme, zabalíme do suchej utierky a necháme na noc v chladničke.
2 Opečieme zemiaky
Zemiaky uvarím len krátko, pretože sa budú dopekať na panvici s maslom.
3 Pripravíme si špenát
Na olivovom oleji speníme cibuľu a rozpučené dva strúčiky cesnaku. Pridám mrazený špenát a na miernom ohni ho pomaly rozmrazujem. Po jeho rozmrazení zalejem smotanou, nechám prejsť varom, osolím a okorením už podľa chuti.
4 Rybka sa robí vždy ako posledná
Rybka musí byť čerstvo upečená, preto ju robím výhradne na panvici a poslednú, keď už mám všetko ostatné pripravené. Opečiem ju z každej strany na prudkom plameni len tak s olivovým olejom, maslom, pokvapkám citrónom a nechám pod pokrývkou dôjsť aspoň 7 minút.
- olivový olej
- citrón
Postup
1 Deň vopred si pripravíme rybku
Vyberieme ju z mrazničky, prepláchneme vo vlažnej vode a dobre osušíme. Rybku jemne okoreníme posolíme, zabalíme do suchej utierky a necháme na noc v chladničke.
2 Opečieme zemiaky
Zemiaky uvarím len krátko, pretože sa budú dopekať na panvici s maslom.
3 Pripravíme si špenát
Na olivovom oleji speníme cibuľu a rozpučené dva strúčiky cesnaku. Pridám mrazený špenát a na miernom ohni ho pomaly rozmrazujem. Po jeho rozmrazení zalejem smotanou, nechám prejsť varom, osolím a okorením už podľa chuti.
4 Rybka sa robí vždy ako posledná
Rybka musí byť čerstvo upečená, preto ju robím výhradne na panvici a poslednú, keď už mám všetko ostatné pripravené. Opečiem ju z každej strany na prudkom plameni len tak s olivovým olejom, maslom, pokvapkám citrónom a nechám pod pokrývkou dôjsť aspoň 7 minút.
Komentáre
Zverejnenie komentára