Makovec (bez vajec) ♥
Tento recept mám z knižky o pani Baťovej. Tomáša Baťu zo Zlína určite predstavovať nemusím, bol to "veľký pán" :)
Recept sa Vám bude isto páčiť, za 10 minút koláč v trúbe!
Recept sa Vám bude isto páčiť, za 10 minút koláč v trúbe!
Ingrediencie
10dkg práškového cukru
20dkg celozrnná krupica špaldová
10dkg pomletého maku
10dkg strúhaného kokosu
0,4 litra mlieka
1 smotanový jogurt (10%)
3 lyžice lekváru (najlepšie domáci, jahodový)
hrsť hrozienok
1 prášok do pečiva
Postup
Namočíme si krupicu a hrozienka v mlieku a necháme hodinu napučiť. Po hodine rozdelíme mokré a suché prísady a zmiešame dohromady. Cesto je tekuté, niečo ako na bábovku, takže ho vylejeme do formy, najlepšie otváracej, alebo teda vyloženej papierom, a šup do pece :D radšej do trúby, na hodinku a 150°C.
Komentáre
Zverejnenie komentára