Makovec (bez vajec) ♥

Tento recept mám z knižky o pani Baťovej. Tomáša Baťu zo Zlína určite predstavovať nemusím, bol to "veľký pán" :) 
Recept sa Vám bude isto páčiť, za 10 minút koláč v trúbe!

Ingrediencie

10dkg práškového cukru
20dkg celozrnná krupica špaldová
10dkg pomletého maku
10dkg strúhaného kokosu
0,4 litra mlieka
1 smotanový jogurt (10%)
3 lyžice lekváru (najlepšie domáci, jahodový)
hrsť hrozienok
1 prášok do pečiva

Ako ste si možno všimli, nedodržala som úplne postup z knižky. Samozrejme som ho už vyskúšala aj v tejto podobe, a musím uznať, že bol taktiež vynikajúci. Takže gazdinky, smelo do toho, je na Vás, ktorú verziu si vyberiete, respektíve aké ingrediencie máte práve doma - ja som napríklad nemala dostatok maku a takisto som chcela ubrať cukru.

Postup

Namočíme si krupicu a hrozienka v mlieku a necháme hodinu napučiť. Po hodine rozdelíme mokré a suché prísady a zmiešame dohromady. Cesto je tekuté, niečo ako na bábovku, takže ho vylejeme do formy, najlepšie otváracej, alebo teda vyloženej papierom, a šup do pece :D radšej do trúby, na hodinku a 150°C.  










Komentáre