Vianočná orechová torta ♥

Som nesmierne rada, že som si spomenula na tento recept, pretože ho mám od mojej tety, ktorá sa akurát dožila krásnych 94 rokov.  Robila ho skôr na spôsob srnčieho chrbátu, ale na oslavu mi prišlo lepšie dať koláč do tortovej formy. 


Ingrediencie

6 žĺtkov
180g práškového cukru
80g masla
80g strúhaných orieškov
1 lyžica kakaa
80g strúhanky
1/2 PDP
6 bielkov na snech
Plnka: 120g strúhaných orieškov, cukor, šľahačka, džem (ja som použila domáci čerešňový)
200g čokoláda na varenie

Postup

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do krásneho krému, pridáme mäkké maslo, oriešky, kakao, strúhanku a prášok do pečiva. Premiešam, bude to dosť tuhé, ale postupne budem po častiach opatrne pridávať šľahaný bielok. 

Korpus nechám upiecť približne 35 - 45 minút na 180°C. 
Vychladnutý korpus rozrežem na dve časti, každý natriem džemom a plním plnkou. 

A ako ho ozdobiť? To už nechám na vás, dá sa spraviť biela poleva v lete, alebo marcipánová poleva na jeseň. U nás každopádne chutila čokoládová. 


         




           Prajem dobrú chuť :)

Komentáre