Losos v lístkovom ceste ♥
Je mi cťou urobiť vianočný recept pre Rybu Žilina. A ako inak, keď nie rybku. Losos zabalený v lístkovom ceste je dobrou voľbou na vianočný alebo silvestrovský stôl, kde bude veľa jedákov.
Ingrediencie
3 červené cibule
3 cukety
3 červené papriky
1 kg lososa Radoma od Ryba Žilina, najlepšie v celku
2 balenia lístkového cesta
paradajkové pesto
600 ml sladkej smotany 33%
čerstvá bazalka
soľ, korenie, olivový olej
1 vajíčko na potretie cesta
Príprava
Môžeme aj deň vopred - nachystať si pekný plát lososa a upiecť si zeleninu.
Losos
Rybku umyjeme, usušíme v suchej čistej utierke, a stiahneme z kože. Môžeme jemne nasoliť a dáme späť odpočívať do chladničky.
Zelenina

Zeleninu necháme dobre vychladnúť, najprv pod zakrytou fóliou, aby sa dalo paprike pekne stiahnuť vrchná koža. Potom ju nakrájame a zamiešame do ostatnej zeleniny.
Zábal
Lístkové cesto rozbalím, okorením čiernym korením a trochou soli a položím naň lososa, ktorého štedro potriem paradajkovým pestom.
Z odrezkov lístkového cesta povykrajujem rybky a hviezdičky, ktoré použijem nakoniec na ozdobu.
Pripravenú zeleninu jemne naukladám na rybku a prikryjem druhým lístkovým cestom.

Zo zvyšku cesta si môžete spraviť slané štangle alebo slimáčiky. Takto zabaleného lososa vložím do vyhriatej rúry na vyhriaty plech na 35 minút a 180°C .
Sladkú 33% smotanu, nakrájanú bazalku a 5 polievkových lyžíc pesta zamiešam a teplé podávam k rybke.
Bez omáčky to nie je ono !!!
A čo sa týka zdobenia, tomu sa medze nekladú, tak zapojte doň aj vaše deťúrence. Ja ale aj tak najviac ľúbim hviezdičky. Najradšej by som ich mala úplne všade, na stromčeku, na obruse, na rybke :)
Verím, že si na takomto spoločnom jedle všetci spolu pochutnáte.
Inšpirovala ma moja obľúbená kuchárka Mary Berry.
praje Anabel
Komentáre
Zverejnenie komentára