Hokaido rizoto s kuracím mäskom ♥
Zbožňujem toto jesenné obdobie, príroda je plná farieb a prináša nám aj úrodu hokaido tekvíc, ktoré tiež nie sú na zahodenie. Nie len že sa dá vydlabať a spraviť z nej poriadny strašiak, ale jej chuť je výborná a dá sa použiť napríklad do rizota.
Hokaido tekvica nám najviac chutí pečená, takže ju ošúpem, nakrájam na kocky (čo vie určite veľa ľudí hneď na začiatku odradiť, ale mňa určite nie, treba ju rozrezať, ošúpať škrabkou na zemiaky a vydlabať vnútro), polejem olivovým olejom a dám do rúry na 160° na približne pol hodiny.
Rizoto je veľmi jednoduché. Ja varím ryžu na spôsob cestovín, aby sa mi nestalo, že ju rozvarím, alebo pripálim. Teda, uvarím ju podľa návodu mínus dve minútky (budeme ešte variť), scedím a pridám na pekáč, kde už mám dozlatista opečenú cibuľku, jemne posolenú, s kúskami kuracieho mäska. Pridám v rúre opečenú mäkkú tekvicu, scedenú ryžu, a zalejem zeleninovým vývarom (alebo kuracím, čo práve mám). Zakryjem pokrievkou a nechám ešte aspoň 5 minút variť na miernom ohni, aby sa všetky chute pekne spojili.
Rizoto dochutím soľou, kurkumou, nastrúhaným tvrdým syrom (najlepšie ovčí Pecorino) a rukolou.
Dobrú chuť :)
Komentáre
Zverejnenie komentára