Ovsená kaša s marhuľami ♥


Marhule môžete pestovať aj na Slovensku. Kvitnú pomerne skoro na jar, preto im hrozí, že ich zničí jarný mráz. Najviac sa im darí na južnom Slovensku, kde väčšinou dozrievajú uprostred leta. Marhule sú ovocím, ktoré zabezpečujú lepšie zdravie vo forme dobrého trávenia, sú silnou prevenciou na rakovinu, znižujú vysoký cholesterol, urýchľujú chudnutie, majú omladzujúci účinok, či odstraňujú stres.
Musím uznať, toľko pozitív na jedno malé ovocie úplne stačí. Čo tak si z nich spraviť dnes, v tento krásny sviatok, chutné raňajky do postele? :)


Ingrediencie (pre 2 osoby)



1/2 hrnčeka ovsených vločiek
1/3 hrnčeka ovsených otrúb
2 lyžice sušeného mlieka (alebo 1hr. vody nahradím mliekom)
2 hrnčeky prevarenej vody
hrsť sušených hrozienok
hrsť orechov
štipka soli
ovocie (dnes 3 marhule, 1 broskyňa)
makový olej podľa chuti
Agáve podľa chuti

Príprava

Ovsené vločky a otruby spolu nasypeme do hrnca, pridám sušené mlieko, hrsť hrozienok a orechov, pridám štipku soli a zalejem jedným hrnčekom vody. Všetko povarím približne 10 minút. Ako kaša hustne, pomaly dolievam druhý hrnček vody.  Väčšinou mi v tomto okamihu ostáva polovička pohára, ktorú vmiešam do kaše až po jej vychladnutí, pretože mi ešte poriadne zhustne. Podávam ju teda až vychladenú, spolu s nakrájaným ovocím, dochutenú makovým olejom a Agáve.

Verím že ste si pochutnali spolu s nami :)

Anabel



Komentáre