Grilovaný zubáč v slaninke ♥
PR článok
Táto rybka má vďaka svojmu množstvu zubov jednoznačné pomenovanie - zubáč. Nemá takmer žiadne kosti a jeho mäsko je jemné, chudé, ale zároveň veľmi pevné.
Zubáč je podľa môjho názoru vysoko cenený z kulinárskeho hľadiska a hodí sa na varenie, pečenie, smaženie a grilovanie.
Ingrediencie
- filety zo zubáča
Exklusiv Radoma od Ryby Žilina
- tenké plátky slaninky
- šampióny
- cherry paradajky
- hrsť pistácií
- maslo
- soľ, korenie, limetka
- bazalka
Postup
Základom celého receptu je chutná a čerstvá ryba, ktorú si nechám aspoň dve hodiny rozmraziť v izbovej teplote a potom ju opláchnem vo vlažnej vode. Usušenú rybu v suchej čistej utierke nasolím, okorením, a pokvapkám limetkou.
Takto pripravené filety zabalíme do plátkov slaninky a grilujeme na panvici s troškou masla z každej strany tak, aby slaninka mala chrumkavú kôrku a pustila do rybky všetky svoje chute. Postupne na panvicu pridávam všetky ostatné ingrediencie, najprv na plátky nakrájané šampióny a pistácie, a ako posledné paradajky. Hotové podávam na opečenom chlebíku s kúskom čerstvej bazalky.
Dobrú chuť k príjemnej a ľahkej večeri
praje
Komentáre
Zverejnenie komentára