Grilovaný zubáč v slaninke ♥


PR článok

Táto rybka má vďaka svojmu množstvu zubov jednoznačné pomenovanie - zubáč. Nemá takmer žiadne kosti a jeho mäsko je jemné, chudé, ale zároveň veľmi pevné.
Zubáč je podľa môjho názoru vysoko cenený z kulinárskeho hľadiska a hodí sa na varenie, pečenie, smaženie a grilovanie.



Ingrediencie


- filety zo zubáča
    Exklusiv Radoma od Ryby Žilina
- tenké plátky slaninky
- šampióny
- cherry paradajky
- hrsť pistácií
- maslo
- soľ, korenie, limetka
- bazalka



Postup


Základom celého receptu je chutná a čerstvá ryba, ktorú si nechám aspoň dve hodiny rozmraziť v izbovej teplote a potom ju opláchnem vo vlažnej vode. Usušenú rybu v suchej čistej utierke nasolím, okorením, a pokvapkám limetkou.


Takto pripravené filety zabalíme do plátkov slaninky a grilujeme na panvici s troškou masla z každej strany tak, aby slaninka mala chrumkavú kôrku a pustila do rybky všetky svoje chute. Postupne na panvicu pridávam všetky ostatné ingrediencie, najprv na plátky nakrájané šampióny a pistácie, a ako posledné paradajky. Hotové podávam na opečenom chlebíku s kúskom čerstvej bazalky.

Dobrú chuť k príjemnej a ľahkej večeri

praje

Anabel




Komentáre