Osviežujúci letný šalát zo sumčeka ♥
PR článok
Kvalitou ma príjemne prekvapili filety zo sumčeka afrického značky Radoma od firmy Ryba Žilina. Rybku som nechala zo dve hodinky rozmraziť a je z nej pekné jemné mäsko bez kostí.
1 balenie filetov sumčeka od Radomy
1 menší grep
3 pomaranče
1 menšia červená cibuľa
kúsok mladej zelenej cibuľky
Tento šalát je zaiste ideálnym ľahkým obedom alebo večerou pre celú vašu rodinku. Šalát je nie len jednoduchý, ale aj ľahko stráviteľný a hlavne chutný!
Citrusové ovocie ochladzuje organizmus, a preto je to určite skvelé osvieženie v týchto horúcich dňoch. A ryby, kvôli ich priaznivým účinkom sa ich snažím robiť aspoň raz do týždňa.
Ingrediencie
1 balenie filetov sumčeka od Radomy
1 menší grep
3 pomaranče
1 menšia červená cibuľa
kúsok mladej zelenej cibuľky
2 lyžice bazového sirupu
2 lyžice agáve (nie je nutné)
1 lyžica olivového oleja extra virgin
limetka a kôpor
Príprava
Najprv si pripravím sumčeka. Ako som spomínala, je potrebné ho nechať v izbovej teplote vopred rozmraziť. Keď už vidím, že už rybka nie je tvrdá a je pekne ohybná, opláchnem ju krátko vlažnou vodou a usuším v suchej čistej utierke. Následne ju nasolím a uvarím na pare 8 až 10 minút podľa jej veľkosti. Odporúčam cibuľku nechať variť spolu s rybkou zo 3 minúty, aby jej chuť v šaláte nebola tak ostrá.
Kým sa mi rybka varí, pripravím si šťavu, a to tak, že odšťavím polovičku grepu, jeden celý pomaranč, polovičku limetky a pridám bazový sirup. Šťavu premiešam. Ošúpem a nadrobno nakrájam všetky ostatné ingrediencie, kde sa snažím bielu šupku hlavne na grepe a pomaranči odkrajovať, ďeťom by mohla vadiť.
Čo je ale najdôležitejšie na tomto celom recepte - šalát je potrebné nechať odležať v chladničke aspoň 2 hodiny, všetky chute sa tým nádherne prepoja.
Verím, že si tento recept obľúbite rovnako, ako my doma :)
Dobrú chuť praje
Anabel
Komentáre
Zverejnenie komentára