Chia ovocný puding ♥
Príjemná chuť dnes naozaj populárnych chia semienok nie je veľmi výrazná, a preto ich môžete pridať takmer do každého jedla. Nemusíte ich ani rozomlieť, ako napríklad ľanové semiačka. Môžu sa jesť surové, namočené, pridané do kaše, pudingu, pridajte si ich do pečiva, alebo si nimi môžete posypať cereálie, jogurt, zeleninu či ryžové pokrmy.
Vzhľadom k ich schopnosti absorbovať vodu a tuky môžu byť použité na zahustenie omáčok, ba dokonca aj ako náhrada vajec v receptoch. V kombinácii s vodou získajú gélovú konzistenciu. A čo viac, proteíny v týchto semienkach by mohli byť schopné prispievať k znižovaniu chuti do jedla a následnému nižšiemu apetítu a príjmu potravy.
Dobrú chuť
praje
Anabel
Komentáre
Zverejnenie komentára