Marhuľové knedlíky s makom ♥

Konečne začala sezóna ovocia, a ja vôbec neviem, do ktorého by som chcela zahryznúť skôr. 

Každé jedno ovocie je podľa mňa najlepšie čerstvé, len tak samotné. 

Ale ak máte doma malé marhuľky, ktoré už nik nechce jesť lebo sú už príliš mäkké, tak to sú tie pravé do týchto knedlíkov. Skúste. 

Ingrediencie & postup

Neviem prečo neviem variť presne podľa receptu. Mám síce doma knihu "pokladov" od známeho Romana Vaněka, od ktorého knedlíky vyzerajú naozaj úžasne, ale v recepte mi chýbala krupica. Takže som zvolila recept z internetu. No vlastne ani tak celkom nie.. nemala som hrubú múku, takže som ju musela nahradiť polohrubou.   

750 g uvarených zemiakov
1 veľké vajíčko
hrnček krupice
hrnček polohrubej múky
ovocie 
Druh surovín naozaj jednoduchý, určite každá už len trochu gazdinka doma niečo nájde. Alebo sa vynájde ako ja a použije hrubú múku namiesto polohrubej, .. a vlastne to bude mať presne podľa receptu :)

Ručne vypracujem cesto z vychladnutých zemiakov, múky, krupice a veľkého vajíčka. Niekto pridáva ešte štipku soli, ja nie, keďže aj zemiaky, aj knedlíčky sú varené v solenej vode. 

Cesto vypracujem do jedného veľkého knedlíka  a ukrajujem si kolieska, do ktorých celé marhulky zabalím. 

Knedlíčky poguľkám v dlaniach, aby sa cesto spojilo. Do vody ich ukladám všetky naraz aby sa v rovnaký čas dovarili. Ak máte menší hrniec, radšej knedlíčky varte v dvoch várkach.

A čo navrch? maslo, pomletý mak a namiesto  cukru lyžica domáceho jahodového džemu.

Simply, 
highly pleasant
the taste. 
DELICIOUS. 

from ANABEL

Komentáre

Zverejnenie komentára