Marhuľové knedlíky s makom ♥
Konečne začala sezóna ovocia, a ja vôbec neviem, do ktorého by som chcela zahryznúť skôr.
Každé jedno ovocie je podľa mňa najlepšie čerstvé, len tak samotné.
Ale ak máte doma malé marhuľky, ktoré už nik nechce jesť lebo sú už príliš mäkké, tak to sú tie pravé do týchto knedlíkov. Skúste.
Ingrediencie & postup
Neviem prečo neviem variť presne podľa receptu. Mám síce doma knihu "pokladov" od známeho Romana Vaněka, od ktorého knedlíky vyzerajú naozaj úžasne, ale v recepte mi chýbala krupica. Takže som zvolila recept z internetu. No vlastne ani tak celkom nie.. nemala som hrubú múku, takže som ju musela nahradiť polohrubou.
1 veľké vajíčko
hrnček krupice
hrnček polohrubej múky
ovocie
Knedlíčky poguľkám v dlaniach, aby sa cesto spojilo. Do vody ich ukladám všetky naraz aby sa v rovnaký čas dovarili. Ak máte menší hrniec, radšej knedlíčky varte v dvoch várkach.
A čo navrch? maslo, pomletý mak a namiesto cukru lyžica domáceho jahodového džemu.
highly pleasant
the taste.
DELICIOUS.
from ANABEL
mnam
OdpovedaťOdstrániť