
Moje úlovky zo Švédska, vynikajúci syr, a samozrejme veľa veľa čokolád. Tú, ktorú som nestihla nafotiť, bola samozrejme najlepšia, Volala sa Paradis a už jej názov hovorí za všetko.
No a čo s čokoládami? Dnes sa budú hodiť, pripravujem sa na blížiace sa narodeniny a budem robiť zebrový chessecake. Tak držte mi palce nech sa podarí!
V tomto prípade platí jedna rovnica:
KORPUS + PLNKA + POLEVA = ZEBROVÝ CHEESECAKE
1. KORPUS
180 g maslových sušienok rozomeliem v sekacom mixéri a zmiešam ich s jednou lyžicou kakaa a s 80 g zmäknutého masla. Vzniknutou zmesou vysteliem dno tortovej formy a vyrobím 1cm okraj po celom obvode tortovej formy. Sušienkový kkorpus dám zapiecť na 10 minút do predhriatej rúry na 180°C a nechám vychladnúť.
2. PLNKA
Keďže chceme zebru, budeme mať dve plnky, bielu čoko a tmavú čoko. Smotanu na šľahanie si rozdelím na dve časti do dvoch malých hrncov a do každého z nich nalámem čokoládu, 150 g tmavej a 150 g bielej čokolády. Obe miešam, až kým sa úplne nerozpustia a nechám vychladnúť.
Mascarpone 500 g, grécky jogurt, 4 vajíčka a 3 lyžice práškového cukru metličkou vyzmiešam v miske do hladka. Plnku opäť delím na dve časti, do prvej pridám vychladnutú tmavú čokoládu, do druhej bielu.
Na vychladnutý sušienkový korpus do stredu nalejem jednu naberačku tmavej plnky, do stredu tmavej potom nalejem jednu naberačku svetlej plnky. Takto postup opakujem, až kým neminiem obe. Formou trochu zatrasiem, aby sa plnka vyrovnala.

Cheesecake pečiem pri teplote 170°C približne 60 minút. Okraje majú byť zlatohnedé a stred trochu trasľavý.
Hotový cheesecake nechám vychladnúť a následne ho dám stuhnúť do chladničky na celú noc.
3. POLEVA
Na druhý deň si pripravím zmiešaním horúcej smotany, čokolády a masla čokoládovú polevu, ktorou vrch koláča polejem. Po stuhnutí dozdobím rozpustenou bielou čokoládou alebo plnkou na zdobenie.
Tento cheesecake je od Adriany Polákovej, tak snáď sme Vám narobili poriadne chute!
Dobrú chuť, a hlavne, všetko najlepšie môjmu drahému :)
praje
Anabel
Komentáre
Zverejnenie komentára