"Perfect roast beef" from Jamie ♥
Keďže urobiť poriadny a chutný steak doma, nie je len tak, musím sa inšpirovať receptom od niekoho, komu verím. Jedným z mojich veľkých favoritov, Jamie Oliver, bol tým správnym. Zbožňujem jednoduchosť jeho receptov. Ako on sám hovorí na tento recept, " I m always getting asked how to do the best roast beef, and this way is so simple and super succulent!"
V mrazničke mám kúsok z nízkej roštenky z mladého býka, takže ho vyberám rozmraziť ešte deň vopred. Mäsko som zamrazovala naozaj veľmi čerstvé, je prvej triedy, pevné a plné chuti. Správne šťavnatý by mal byť vysoký najmenej 2,5 centimetra.
1 veľká cibuľa
2 mrkvy
2 petržlenu
1 bulva cesnaku
1 malý zväzok čerstvého tymianu, môže byť aj rozmarín, bobkový list alebo zmes
morská soľ a celé čierne korenie
olivový olej
olivový olej
1 Príprava mäska
Vezmite si hovädzie mäso z chladničky aspoň 30 minút pred tým, než ide do rúry. Predhrejte rúru na 240 ° C.
2 Príprava zeleniny
Nie je potrebné zeleninu lúpať, stačí ich umyť a nahrubo nasekať, ako to vždy Jamie má rád :) . Cesnak trochu podržiť, hlavne nechať v šupke. Kúsky cesnaku a bylinky dám do stredu veľkého pekáča a pokvapkáme olivovým olejom, dochutím dobre so soľou a korením.
3 Postup pečenia
Dám pekáč do rúry, znížim teplotu na 200 ° C a celkovo ho budem piecť hodinu a 15 minút pre "well done". Pokiaľ ho prednosť pre medium, vytiahnite pekáč o 15 minút skôr.
Mäsko by malo po pečení odpočívať po dobu najmenej pol hodiny a plátky treba narezať naozaj čo najtenšie.
Dobrú chuť :)
Anabel
Zdroj: http://www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/perfect-roast-beef/
Komentáre
Zverejnenie komentára