Flank steak ♥

Flank steak, alebo "Bavette, Fianco Bistecca". Ide o široký kus plochého svalu ze spodnej časti pupku, z mladého býka. Tento chuťovo výrazný kus mäska je tuchší a vláknitý, ale zato výborne chutí. Mäsko sa má grilovať v celku. 
Ak ho máte napríklad ešte čerstvé, môžete ho zamarinovať cca na 4-8 hodín (napr. olejom, balsamicom, rozmarýnom..), ale pred grilovaním z povrchu mäsa marinádu a bylinky určite odstráňte. Hotový flank steak nakrájajte na tenké plátky cez vlákno a získate tak rozplývajúce sa plátky hovädzieho mäska. Nejlepšia príprava u tohto druhu je medium-rare. Grilujte jednoznačne pri vysoké teplote!

Ingrediencie & Príprava

1  Mäsko si minimálne jeden deň vopred nachystám, alebo dám rozmraziť. Jemne naklepem, nasolím, opeprím a nechám odležať , respektive zrieť :)


2  Zapnem rúru na gril a pred - pripravím si marinádu - tri strúčiky cesnaku, dve lyžice olivového oleja, max 1dcl hovädzieho vývaru, štipka soli. Mäsko s ním pekne potriem. Na rozžhavenej panvici ho z každej strany dve minútky dám stiahnúť a nechám opať  odležať.

3  Mäsko z panvice preložím na rošt, a nechám 8 minút z každej strany grilovať v rúre na min. 220°C. A zostatok z marinády dám na panvicu, a kľudne aj na už použitú, ktorá mi ostala z mäska. Nechám na nej opražiť do sklovita dve cibuľky, pridám štipku soli. Panvicu odstavím a následne pridám tri lyžičky domáceho šípkového lekváru a 1/2 dcl tuhého červeného vína.  

4  Mäsko, krásne hnedé, preložím na panvicu k omáčke a nechám ešte 30 minút na jednotke v teple. Samozrejme, ak máte naozaj radi medium-rare, nemusíte!



 Dobrú chuť všetkým, 

                                            praje   Anabel




Komentáre