Flank steak ♥
Flank steak, alebo "Bavette, Fianco Bistecca". Ide o široký kus plochého svalu ze spodnej časti pupku, z mladého býka. Tento chuťovo výrazný kus mäska je tuchší a vláknitý, ale zato výborne chutí. Mäsko sa má grilovať v celku.
Ak ho máte napríklad ešte čerstvé, môžete ho zamarinovať cca na 4-8 hodín (napr. olejom, balsamicom, rozmarýnom..), ale pred grilovaním z povrchu mäsa marinádu a bylinky určite odstráňte. Hotový flank steak nakrájajte na tenké plátky cez vlákno a získate tak rozplývajúce sa plátky hovädzieho mäska. Nejlepšia príprava u tohto druhu je medium-rare. Grilujte jednoznačne pri vysoké teplote!
Ingrediencie & Príprava
1 Mäsko si minimálne jeden deň vopred nachystám, alebo dám rozmraziť. Jemne naklepem, nasolím, opeprím a nechám odležať , respektive zrieť :)
2 Zapnem rúru na gril a pred - pripravím si marinádu - tri strúčiky cesnaku, dve lyžice olivového oleja, max 1dcl hovädzieho vývaru, štipka soli. Mäsko s ním pekne potriem. Na rozžhavenej panvici ho z každej strany dve minútky dám stiahnúť a nechám opať odležať.
4 Mäsko, krásne hnedé, preložím na panvicu k omáčke a nechám ešte 30 minút na jednotke v teple. Samozrejme, ak máte naozaj radi medium-rare, nemusíte!
praje Anabel
Komentáre
Zverejnenie komentára