Hruškový koláč s mandľami ♥
Hrušky a mandle urobia chutné splynutie v tomto koláči, ktorý je od Lilliany Julow, z Floridy. "Vyzerá to úžasne, s ovocím na vrchole," - povedala. "Ako môže niečo tak jednoduché chutiť tak úžasne?"
Ingrediencie
1 hrnček mandlí a orechov
1/2 hrnčeka + 4 menšie lyžičky medu
1/3 šálky hladkej múky
1/4 lyžičky soli
5 lyžíc masla
2 vajíčka
1/4 šálky mlieka alebo pol jogurtu
lyžica likéru Amaretto
plátky z hrušiek
Postup
Cesto dobre mixérom vymiešam a nalejem do vymastenej koláčovej formy alebo formičiek, najlepšie s odnímateľným dnom. Usporiadam plátky hrušiek do cesta.
Pripravený koláč vložím do vyhriatej rúry a pečieme pri 180° C po dobu 30 minút, alebo kým kraje nie sú pekne zlatisté. Túto dávku odporúčam pre 6 porcií. Koláč je výborný teplý alebo trošku vychladený zo šlahačkou, či preliaty kvapkami medu.
Dobrú chuť praje
Anabel
Komentáre
Zverejnenie komentára