Hruškový koláč s mandľami ♥

Hrušky a mandle urobia chutné splynutie v tomto koláči, ktorý je od Lilliany Julow, z Floridy. "Vyzerá to úžasne, s ovocím na vrchole," - povedala. "Ako môže niečo tak jednoduché chutiť tak úžasne?" 

Ingrediencie 
1 hrnček mandlí a orechov
1/2 hrnčeka + 4 menšie lyžičky medu
1/3 šálky hladkej múky 
1/4 lyžičky soli 
5 lyžíc masla
2 vajíčka
1/4 šálky mlieka alebo pol jogurtu
lyžica likéru Amaretto
plátky z hrušiek



Postup
V kuchynskom robote rozmixujem oriešky s pol hrnčekom cukru, potom preniesiem do misky, kde preosejem múku a pridám štipku soli. Pridám polku živého jogurtu, rozpustustené, ale nie horúce maslo, a metličkou primiešavam vajíčka. 



Cesto dobre mixérom vymiešam a nalejem do vymastenej koláčovej formy alebo formičiek, najlepšie s odnímateľným dnom. Usporiadam plátky hrušiek do cesta. 

Pripravený koláč vložím do vyhriatej rúry a pečieme pri 180° C po dobu 30 minút, alebo kým kraje nie sú pekne zlatisté. Túto dávku odporúčam pre  6 porcií. Koláč je výborný teplý alebo trošku vychladený zo šlahačkou, či preliaty kvapkami medu. 







                   Dobrú chuť praje



                                                 Anabel

Komentáre