Ružičkový páj ♥


Naozaj sa tešíme z tejto hlúbovinovej zeleniny, ktorá je momentálne v sezóne, a tou je ružičkový kel. Pestuje sa v prvej trati, čo znamená na záhone po výdatnom vyhnojení pôdy. Ružičky sa tvoria v pazuchách listov rozmiestnených po celej dĺžke hlúba. Dorastajú do veľkosti 2 až 4 centimentre a na jednej rastline ich môže byť 20 až 60 kúskov. Zberajú sa podľa odrody, od septembra počas celej zimy, keď dosiahnu priemer aspoň 1,5 cm. Dlhodobé skladovanie neznesú, takže ich zberajte priebežne podľa potreby.


Ingrediencie & Postup

Nachystám si ingrediencie, a to 


6 starších rožkov rozpolených na štvrtinky, dve hrste blanšírovaného, teda predom uvareného, ružičkového kelu, 100 gramov tvrdého syra, 3 vajíčka, smotana na varenie 100 mililitrov.


Mala som aj druhú ľahšiu verziu, ktorá ma takisto prekvapila  - namiesto tvrdého syra, smotany a vajíčka, som navrch rohlíkov a kelu trošku rozpučila plátok masla. SUPER.





A pokiaľ dobre viem, tak

Ružičkový kel spevňuje nechty a hlavne, zlepšuje náladu :)



Komentáre