Ružičkový páj ♥
Naozaj sa tešíme z tejto hlúbovinovej zeleniny, ktorá je momentálne v sezóne, a tou je ružičkový kel. Pestuje sa v prvej trati, čo znamená na záhone po výdatnom vyhnojení pôdy. Ružičky sa tvoria v pazuchách listov rozmiestnených po celej dĺžke hlúba. Dorastajú do veľkosti 2 až 4 centimentre a na jednej rastline ich môže byť 20 až 60 kúskov. Zberajú sa podľa odrody, od septembra počas celej zimy, keď dosiahnu priemer aspoň 1,5 cm. Dlhodobé skladovanie neznesú, takže ich zberajte priebežne podľa potreby.
Nachystám si ingrediencie, a to
6 starších rožkov rozpolených na štvrtinky, dve hrste blanšírovaného, teda predom uvareného, ružičkového kelu, 100 gramov tvrdého syra, 3 vajíčka, smotana na varenie 100 mililitrov.
Komentáre
Zverejnenie komentára