Zapekané zemiačky s cuketou ♥

Mám doma šťavnatú cuketu priamo zo záhradky. Moc som nemusela vymýšľať, čo s ňou, a pokúsim sa Vám našepnúť môj recept s fotkami. Ingrediencie sú teda z ďalšej fotky jasné, z ľava:
na plátky nakrájaná cibuľka, 
potom cuketa ktorú určite nelúpem, paprika, a kto chce, trošku na plátky nakrájanej slaninky. 

Postup naozaj jednoduchý, hore spomenuté ingrediencie pekne naukladám do pekáča. Nikdy si nerobím starosti s vymazaním formy, keďže použijem zálievku, ktorá formu vymastí za mňa. To nie je lenivosť, ale uľahčenie práce, súhlasíte však ;) 


 


Zálievka. Postrúham kôpku parmezánu, ktorú rozdelím na dve časti. Jednu časť si pripravím do zálievky, druhú naložím do krabičky s kúskom kôpru. Zíde sa totiž pre servírovanie ako ozdoba a dosť dobré dochucovadlo. Na zálievku ďalej potrebujem:

- dve vajíčka, 
- soľ, 
- deci a pol kuracieho vývaru, ktoré možno nahradiť aj      smotanou na varenie)
- zvyšný kúsok tvrdého syra ktorý nájdete, ale nemusí byť
- kôpor
- soľ, čierne korenie podľa vlastnej chuti




A teraz prichádza moja naozaj obľúbená fáza, a to preliať naukladané ingrediencie zálievkou. Všetko krásne farebne ladí, už len spojiť všetky chute do jednej. Postačuje metóda "ručne - stručne", čo znamená v mojom preklade ručne pohladkať a udupať všetky ingrediencie prstami, a šup so zakrytým pekáčom na hodinku do rúry. 


Cuketu som predom nevarila, preto nechám dlšie, dokonca po hodine zhodím alobal a grilujem ďalších 15 minút.  





Vrelo doporučujem tento recept vyskúšať, a potom sa nezabudnite podeliť s Vašimi komentármi a skúsenosťami!






Dobrú chuť praje
















Komentáre