Halászlé - rybacia polievka ♥

Aj keď nie sú Vianoce, ale určite súhlasíte, že ryby treba jesť čo najčastejšie. Mala som zostatok z kaprových filetov, ktoré v žiadnom prípade nevyhadzujem! Úplne vážne - idem túto polievočku vyskúšať po prvýkrát. Dobrú inšpiráciu nájdete aj na mojom obľúbenom blogu 
http://varimepaleo.sk/tradicna-rybacia-polievka/. Takisto som mala približne 3 - kg kapríka.

80 percent celého varenia zaberá príprava. Aspoň mne. Ďalších 10 % upratovanie, a ďalších 10 % varenie. 10% varenia avšak neznamená, že pri hrnci stojím celú dobu, je to len občasná kontrola stavu. No v takých prípadoch doporučujem dávať pozor, a nastavovať si budík, ..najlepšie dva :) ..

Ingrediencie & postup

Nachystáme si potrebnú zeleninku, a  to 
- paradajky, olúpané
- bio citrón
- paprika
- dve cibuľky
- mrkva
- petržlen
- chilli paprička 1ks

a deň vopred treba myslieť na to, že potrebujeme kosti z kapra, takže buď kúpiť, alebo vybrať z mrazničky ( od zamrazenia do roka určite spotrebovať!). 
Na masle a kvapke oleja upražíme cibuľky, pridáme ostatok, a orestujem. Zalejem vriacou vodou a počkám, kým sa zeleninka neuvarí. Pridám na polku rozkrojený citrón a rybu, a nechám ich približne 10 - 15 minút variť. 



Keď je mäsko uvarené, vytiahnem ho, opatrne pooberám všetko mäsko na tanierik a kosti vyhodím. Ak chceme mať polievku aj pre deti, nie je problém, len treba dávať naozaj pozor, a pre istotu mäsko rozmixovať. Alebo je druhá možnosť, mäsko z malými časťami zeleninky prepasírovať cez sitko, aby bola polievka hustejšia. 

Nabudúce určite skúsim dať takto uvariť celého pstruha. 



Ak ste niekto v minulosti neochutnali, ale dokonca nemali radi rybiu polievku, skúste to. Mňa teda prekvapila viac než dosť :)

Prajem dobrú chuť!

Komentáre