Halászlé - rybacia polievka ♥
Aj keď nie sú Vianoce, ale určite súhlasíte, že ryby treba jesť čo najčastejšie. Mala som zostatok z kaprových filetov, ktoré v žiadnom prípade nevyhadzujem! Úplne vážne - idem túto polievočku vyskúšať po prvýkrát. Dobrú inšpiráciu nájdete aj na mojom obľúbenom blogu
http://varimepaleo.sk/tradicna-rybacia-polievka/. Takisto som mala približne 3 - kg kapríka.
http://varimepaleo.sk/tradicna-rybacia-polievka/. Takisto som mala približne 3 - kg kapríka.
80 percent celého varenia zaberá príprava. Aspoň mne. Ďalších 10 % upratovanie, a ďalších 10 % varenie. 10% varenia avšak neznamená, že pri hrnci stojím celú dobu, je to len občasná kontrola stavu. No v takých prípadoch doporučujem dávať pozor, a nastavovať si budík, ..najlepšie dva :) ..
Ingrediencie & postup
Nachystáme si potrebnú zeleninku, a to
- paradajky, olúpané
- bio citrón
- paprika
- dve cibuľky
- mrkva
- petržlen
- chilli paprička 1ks
a deň vopred treba myslieť na to, že potrebujeme kosti z kapra, takže buď kúpiť, alebo vybrať z mrazničky ( od zamrazenia do roka určite spotrebovať!).
Na masle a kvapke oleja upražíme cibuľky, pridáme ostatok, a orestujem. Zalejem vriacou vodou a počkám, kým sa zeleninka neuvarí. Pridám na polku rozkrojený citrón a rybu, a nechám ich približne 10 - 15 minút variť.
Na masle a kvapke oleja upražíme cibuľky, pridáme ostatok, a orestujem. Zalejem vriacou vodou a počkám, kým sa zeleninka neuvarí. Pridám na polku rozkrojený citrón a rybu, a nechám ich približne 10 - 15 minút variť.
Keď je mäsko uvarené, vytiahnem ho, opatrne pooberám všetko mäsko na tanierik a kosti vyhodím. Ak chceme mať polievku aj pre deti, nie je problém, len treba dávať naozaj pozor, a pre istotu mäsko rozmixovať. Alebo je druhá možnosť, mäsko z malými časťami zeleninky prepasírovať cez sitko, aby bola polievka hustejšia.
Nabudúce určite skúsim dať takto uvariť celého pstruha.
Ak ste niekto v minulosti neochutnali, ale dokonca nemali radi rybiu polievku, skúste to. Mňa teda prekvapila viac než dosť :)
Prajem dobrú chuť!
AČ

Komentáre
Zverejnenie komentára