Pečené kuracie na zázvore ♥


Konečne som sa dočkala. Prvý obed v novej kuchyni. Je to neskutočný pocit, keď na niečom dlhšie pracujete a až po nejakom tom čase vidieť výsledok. Je presne taká, po akej sme túžili, proste podľa nášho gusta :)


Tento spôsob prípravy kuracieho som si už dávnejšie nazvala kurča klasik, pretože je to klasické naloženie mäska deň vopred do pácu, ktorý je možno po každý krát meniť. Na druhý deň šup do rúry, a ono sa to spraví proste samo...
Ingrediencie & postup

Jedno celé kurča naporcujeme do suchej misy, ktorú budem dávať na noc do chladničky. Robím popri tom aj vývar, ktorý mám na cca dve polievky (záleží od veľkosti celého kurčaťa) a podliatie mäska pri pečení. Na pác som včera použila 

tri lyžice sójovej omáčky, 
tri lyžice olivového oleja, 
tri strúčiky cesnaku, 
paradajkové pyré Valfrutta 200g, 
zopár guličiek zeleného korenia, 
do prstov hrubozrnnej soli, 
a za hrsť zázvorových kociek obalené v cukre (kondenzovaný zázvor kupovaný medzi sušeným ovocím, ale dá sa dať surový s pridaním lyžičky cukru alebo medu), 

ktoré mi zostali po zime, a určite je dobré ich spotrebovať ešte skôr, ako príde tá druhá zima.

Šup s kuraťom do pácu, do chladničky najlepšie na noc, a na druhý deň pečiem asi dve hodinky. Samozrejme každú pol hodinku poobraciam a poslednú polhodinku podlejem trochou vývaru a pustím gril. Skúste :)




Dobrú chuť praje 


Anabel

Komentáre

Zverejnenie komentára