Marhuľová dobrota ♥


A čo tak si dať nedeľný čaj o piatej? Samozrejme, nejakú malú dobrôtku k tomu, si nedokážeme odpustiť :) Inšpiroval ma jeden z mojich obľúbených blogov bake your slovak roots, kde oceňujem, ako sa blogerka snaží zbierať informácie od svojich predchodcov a používa naturálne potraviny s kombináciou súčasných techník či poznatkov. 

Myslím si, že je teraz na markete strašne veľa možností a chutí, a vybrať jednoduchú a chutnú kombináciu, je naozaj ťažké. Tentokrát som sa upla na kombináciu marhúľ a škorice.



Postup & Ingrediencie

Dobrota je neuveriteľne jednoduchá. Najprv si nachystám všetky potrebné ingrediencie tak, aby som ich mala pekne po ruke.  Na cesto potrebujem:

- 2/3 veľkého masla
- 2/3 hrnčeka kryštál cukru
- 1 plný hrnček múky
- PL amaretta

Presne tak, nie je tam vajíčko. Je to v podstate posypka. 

1. Ingrediencie nechám v mixéri vymiešať, 2/3 posypky pekne popučím na spodok formy. 

2. Posypem dvoma lyžicami škorice, nasypem nachystané vykôskované marhule nakrájané na štvrtinky.

3. Opäť popučím, nech sa marhuľky len pekne usadia, a trošku prepoja chute z dolným cestom a škoricou. A opäť nasleduje škorica :)

4. Použijem poslednú tretinku posypky, do ktorej pridám lyžicu mletých orechov




Samozrejme teraz v sezóne môžem robiť každý deň inú variantu, viem si predstaviť s broskyňami, slivkami, či jabĺčkami a hrozienkami. 




Dobrú chuť praje



Komentáre