Marhuľová dobrota ♥
A čo tak si dať nedeľný čaj o piatej? Samozrejme, nejakú malú dobrôtku k tomu, si nedokážeme odpustiť :) Inšpiroval ma jeden z mojich obľúbených blogov bake your slovak roots, kde oceňujem, ako sa blogerka snaží zbierať informácie od svojich predchodcov a používa naturálne potraviny s kombináciou súčasných techník či poznatkov.
Myslím si, že je teraz na markete strašne veľa možností a chutí, a vybrať jednoduchú a chutnú kombináciu, je naozaj ťažké. Tentokrát som sa upla na kombináciu marhúľ a škorice.
Postup & Ingrediencie
Dobrota je neuveriteľne jednoduchá. Najprv si nachystám všetky potrebné ingrediencie tak, aby som ich mala pekne po ruke. Na cesto potrebujem:
- 2/3 veľkého masla- 2/3 hrnčeka kryštál cukru
- 1 plný hrnček múky
- PL amaretta
Presne tak, nie je tam vajíčko. Je to v podstate posypka.
1. Ingrediencie nechám v mixéri vymiešať, 2/3 posypky pekne popučím na spodok formy.
3. Opäť popučím, nech sa marhuľky len pekne usadia, a trošku prepoja chute z dolným cestom a škoricou. A opäť nasleduje škorica :)
4. Použijem poslednú tretinku posypky, do ktorej pridám lyžicu mletých orechov.
Samozrejme teraz v sezóne môžem robiť každý deň inú variantu, viem si predstaviť s broskyňami, slivkami, či jabĺčkami a hrozienkami.
AČ
Komentáre
Zverejnenie komentára