Hubový paprikáš ♥
Chystáte sa už na ďalšiu hubovú sezónu a takisto ako ja, máte ešte odložených zopár kúskov tých nasušených z minulého roka? S tým, samozrejme, je potrebné niečo robiť!
Najradšej máme paprikáš kuriatkový, ale dá sa v podstate spraviť aj mix z takých, akých máte akurát doma, v mojom prípade teda čerstvé šampióny a sušené dubáky.
Ingrediencie & Postup
Recept mám od svojho ocina, ktorý veľmi rád hubarčí, a jednoznačne ľúbime ten jeho, kuriatkový !
V tomto prípade si musí človek ráno premyslieť, čo bude variť, a teda v prvom rade je potrebné namočiť hrsť sušených húb do vody, a v druhom rade vybrať slepačí vývar, ktorý si mrazím do menších flaštičiek, ktoré postupne podľa potreby vyberám.
Na masle speníme dve nadrobno pokrájané cibulky, pridám očistené šampióny a vymačkané sušené huby, a necháme podusiť. Následne posypem panvicu malou lyžičkou hladkej múky, aby sme omáčku trošku zahustili (nie je ale nutné), a nechám všetko podusiť aj s múkou. Prilejem hrnček slepačieho vývaru, 2 dcl smotany a nechám prejsť všetko varom. Ako poslednú ingredienciu si nechávam papriku, ktorú už nevarím aby nezhorkla, len primiešam a nechám na jedničke prehnať aspoň 20 minút všetkými chuťami. A musím sa pochváliť, pravou maďarskou paprikou, ktorá je krásne červeno červená :)
Malý zlepšovák
Omáčka krásne zhustne, keď ju dáte rýchlo vychladiť, a to do chladničky či mrazničky. V zime kľudne von na terasu či balkón.
Prajem dobrú chuť :)
AČ
Tento komentár bol odstránený správcom blogu.
OdpovedaťOdstrániťUrcite vyskusam 🤗🤗🤗
OdpovedaťOdstrániťZ celého receptu sa mi páčilo iba "V zime kľudne von na terasu či balkón".
OdpovedaťOdstrániťZvlášť keď cez deň je 25 °C a v noci 22 °C.