Hubový paprikáš ♥

Chystáte sa už na ďalšiu hubovú sezónu a takisto ako ja, máte ešte odložených zopár kúskov tých nasušených z minulého roka? S tým, samozrejme, je potrebné niečo robiť! 
Najradšej máme paprikáš kuriatkový, ale dá sa v podstate spraviť aj mix z takých, akých máte akurát doma, v mojom prípade teda čerstvé šampióny a sušené dubáky. 

Ingrediencie & Postup

Recept mám od svojho ocina, ktorý veľmi rád hubarčí, a jednoznačne ľúbime ten jeho, kuriatkový !

V tomto prípade si musí človek ráno premyslieť, čo bude variť, a teda v prvom rade je potrebné namočiť hrsť sušených húb do vody, a v druhom rade vybrať slepačí vývar, ktorý si mrazím do menších flaštičiek, ktoré postupne podľa potreby vyberám. 



Na masle speníme dve nadrobno pokrájané cibulky, pridám očistené šampióny a vymačkané sušené huby, a necháme podusiť. Následne posypem panvicu malou lyžičkou hladkej múky, aby sme omáčku trošku zahustili (nie je ale nutné), a nechám všetko podusiť aj s múkou. Prilejem hrnček slepačieho vývaru2 dcl smotany a nechám prejsť všetko varom. Ako poslednú ingredienciu si nechávam papriku,  ktorú už nevarím aby nezhorkla, len primiešam a nechám na jedničke prehnať aspoň 20 minút všetkými chuťami. A musím sa pochváliť,  pravou maďarskou paprikou, ktorá je krásne červeno červená :)

Malý zlepšovák
Omáčka krásne zhustne, keď ju dáte rýchlo vychladiť, a to do chladničky či mrazničky. V zime kľudne von na terasu či balkón.  


Prajem dobrú chuť :)



Komentáre

  1. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Z celého receptu sa mi páčilo iba "V zime kľudne von na terasu či balkón".
    Zvlášť keď cez deň je 25 °C a v noci 22 °C.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára