Červené mäsko s repou a šalotkou ♥


Čo by ste povedali na spojenie materinej dúšky a červenej repy? 
Skúšam dnes nový recept, inšpirácia padla z časopisu APETIT. Aj keď.. neviete na čo existujú recepty, keď ich aj tak nikdy nedodržím. Recept sa volal Kari s červenou repou a hovädzím mäsom. Ale akosi v recepte ho už zabudli spomenúť.


Ingrediencie & Postup


1. Deň vopred si naporcujem niečo do kila hovädzieho pliecka na menšie kúsky, niektoré väčšie, niektoré menšie. Premiešam s olivovým olejom, deci červeným vínkom a prisypem zopár guličiek čierneho korenia. Takisto si uvarím 4 kusy červenej repy. Vlastne vám stačia tri kúsky, ten štvrtý sa počas varenia vytratil :) 

2. Tri hodiny predtým, ako chcete servírovať, si pripravím pyré z červenej repy. Budeme na to potrebovať:

- 2 kúsky uvarenej červenej repy nakrájanej na kocky,
- paradajkové pyré Valfrutta 200g,
- 1 ČL koriandru
- 1 ČL anýzu
- 1 ČL kari alebo kurkumy
- 3 strúčiky roztlačeného cesnaku
- 1/2 červenej nasekanej chilli papričky

Všetky ingrediencie spoločne rozmixujem na pekné pyré. 


3. Vyberte pripravené mäsko z chladničky a postupne každý kúsok osmahnem na panvici. Následne očistím 5 kúskov šalotiek, ktoré som rozkrojila na polovičky a takisto ich osmahnem na tej istej panvičke ako mäsko. Nachystám si zapekaciu misku, do ktorej všetko pripravené vyklopím. a zalejem dvoma dcl hovädzieho vývaru, alebo vody. Navrch poukladám zopár stoniek materinej dúšky, ktorá sa používa pri poruchách trávenia, pri zápaloch močových ciest, zvonku ako klokladlo, do kúpeľa pre deti, a pre nervovo vyčerpané a lámkou trpiace osoby.


A inak, ale vôbec to nie je žiadna piplajda :))










Dobrú chuť praje


Komentáre

  1. Hobězí mám v mrazáku a řepu na záhoně ... prima recept, hodí se, díky:-)
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ajka, to som rada že sa hodí. Ešte malá rada, opatrne s anýzom, v recepte bol uvedený, ale asi by som vyskúšala bez neho :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára