Kurkumové rizoto s tuniakom ♥
Anabela bez kuchyne, je ako človek bez duše. Preto si dnes jednu "zapožičala" :)
Po dlhšej dobe teda niečo nové na mojom blogu, konečne som sa opäť mohla obracať v kuchyni. Tak mi to chýbalooo.
Dnes je naozaj horúco, takže sa patrí pripraviť niečo ľahké, nech sa dá aj dýchať, aj hýbať.
Dnes je naozaj horúco, takže sa patrí pripraviť niečo ľahké, nech sa dá aj dýchať, aj hýbať.
Ingrediencie
- uvarená ryža
- zväzok mrkvy
- zväzok petržlenu
- petržlenová vňať
- cibuľka
- konzerva tuniaka
- parmezán
- kurkuma, koriandr
- olej a štipka soli na uvarenie ryže
Postup
1
Použilia som ryžu v sáčku, respektive dva, nechala som ju variť asi 15 minút, potom len oklepala od vody, pootvárala sáčky a nechala chladnúť.
2
Očistila som mrkvu a petržlen, a v celku som ich dala variť na mierny oheň približne 10-15 minút. Vlastne zároveň s ryžou.
3
Príprava korenia je dôležitá - na malej misky som dala kopcovú lyžičku kurkumy, polovičnú lyžičku koriandra, otvorila konzervu tuniaka a vyliala do misky s korením nadbytočný olej. Zmes som zamiešala a nechala aspoň pár minút postáť.
4
Na panvici si nechám spražiť jednu jarnú cibuľku. Odstavím, pridám zmes korenia, ryžu, tuniaka, a pomaly obaľujem do jednej hmoty. Aby bolo rizoto vláčnejšie, prilievam vodu, v ktorej som varila zeleninu.
5
A zelená tomu nesmie chýbať, takže si nasekám petržlenovú vňaťku, vytlačím na ňu polku citróna. Pred podávaním rizoto posypem parmezánom a pripravenou vňaťkou.
Mňam mňam :)
Dobrú chuť praje
AČ
Komentáre
Zverejnenie komentára