Kurkumové rizoto s tuniakom ♥

Anabela bez kuchyne, je ako človek bez duše. Preto si dnes jednu "zapožičala" :)
Po dlhšej dobe teda niečo nové na mojom blogu, konečne som sa opäť mohla obracať v kuchyni. Tak mi to chýbalooo. 

Dnes je naozaj horúco, takže sa patrí pripraviť niečo ľahké, nech sa dá aj dýchať, aj hýbať. 


Ingrediencie

- uvarená ryža
- zväzok mrkvy
- zväzok petržlenu
- petržlenová vňať
- cibuľka
- konzerva tuniaka
- parmezán
- kurkuma, koriandr
- olej a štipka soli na uvarenie ryže

Postup

1
Použilia som ryžu v sáčku, respektive dva, nechala som ju variť asi 15 minút, potom len oklepala od vody, pootvárala sáčky a nechala chladnúť.

2
Očistila som mrkvu a petržlen, a v celku som ich dala variť na mierny oheň približne 10-15 minút. Vlastne zároveň s ryžou.

3
Príprava korenia je dôležitá - na malej misky som dala kopcovú lyžičku kurkumy, polovičnú lyžičku koriandra, otvorila konzervu tuniaka a vyliala do misky s korením nadbytočný olej. Zmes som zamiešala a nechala aspoň pár minút postáť.

4
Na panvici si nechám spražiť jednu jarnú cibuľku. Odstavím, pridám zmes korenia, ryžu, tuniaka, a pomaly obaľujem do jednej hmoty. Aby bolo rizoto vláčnejšie, prilievam vodu, v ktorej som varila zeleninu. 

5
A zelená tomu nesmie chýbať, takže si nasekám petržlenovú vňaťku, vytlačím na ňu polku citróna. Pred podávaním  rizoto posypem parmezánom a pripravenou vňaťkou.

Mňam mňam :)

Dobrú chuť praje


Komentáre