Tagliatelle ♥

Tagliatelle sú dlhé a ploché cestoviny, ktoré sa svojim tvarom podobajú cestovinám fettuccine, a majú šírku 0,65 až 1 centimeter, celkom fajn rozdelenie som našla tu:
http://misscherrics.wordpress.com/2013 /04/30/tagliatelle-or-fettuccine/

Tagliatelle sa podávajú s rôznymi omáčkami, tradične s omáčkou bolognesse. Potom Tagliolini sú variáciou tagliatelle a sú rovnako dlhé, predovšetkým ale tenšie s kruhovým profilom. Ďalším druhom sú bavatte, ktoré sú avšak tenšie ako bavettine. No jednoznačne celkom dosť druhov však :)

Spôsob prípravy

V Taliansku si ich určite uvaria čerstvé a domáce, takže majú poréznu hrubú štruktúru. Sú preto ideálne s hustými omáčkami, ako z hovädzieho, či teľacieho mäska. Ale samozrejme sa dajú pripraviť aj vege spôsob, ako:

Briciole e noci - s chlebovou strúhankou a orechami

Carbonara - slaninka, vajíčka a syr

Uovo e formaggio - s vajíčkami a syrom, odľahčený spôsob receptu carbonara

Pomodoro e basilico - s paradajkami a bazalkou


Bon appetit :)



Komentáre