Kyslá kôprovka ♥
Máte radi kôpor?
Verím, že existuje veľa jeho odporcov, ja som medzi nich takisto patrila. Ale myslím si, že sa ho netreba vôbec báť. Treba mu jednoducho prísť na chuť, a verte mi, ak sa tak stane, tak sa ho nebudete vedieť dojesť. Aspoň tak to cítim ja. A je samozrejmé, že niet nad čerstvú vetvičku kôpru. Nevarte ju, nesušte ju, keď tak zamrazte ju.
Ingrediencie
1 malá cibuľa
3 stredne veľké zemiaky
3 bobkové listy
biela fazuľa
plátok slaninky
lyžica hrašky (alebo hladkej múky)
kôpor
sójová alebo kyslá smotana
kôpor
sójová alebo kyslá smotana
1 lyžička citrónu
soľ, čierne korenie, voda
3
Postup
1
Na kockách slaninky si opražím jednu malú cibuľu. Pridám očistené kúsky zemiakov a chvíľu orestujem. Pridám deň vopred namočenú, najlepšie predvarenú bielu fazuľu, opäť nechám chvíľku orestovať.
2
Polievku zahustím hraškou (alebo múkou), osolím, pridám bobkové listy a zalejem litrom vody.
2
Polievku zahustím hraškou (alebo múkou), osolím, pridám bobkové listy a zalejem litrom vody.
3
Nechám polievku bublať až kým nie sú zemiačky mäkké a ide sa dochucovať.
- pridám kôpor,
- soľ, po prípade čierne korenie,
- mlieko určite nedávam, nahrádzam ho kyslou smotanou, ktorá dá polievočke trošku kyslú chuť,
- kto ešte chce kyslejšiu ako kyslú tak vinný alebo jablčný ocot, alebo citrón
Dobrú chuť praje
AČ
Komentáre
Zverejnenie komentára