Domáce lokše ♥
Staré dobré lokše. Niet nad domáce. Ingrediencie sú, myslím si jasné. Zemiaky, múka a soľ. Dajú sa jesť len tak bez-ničoho alebo s kyslým mliekom či kyslou smotanou, dokonca sa dajú použiť ako burritos, naplniť omáčkou, zeleninu, či s kuracím mäskom, a už len zabaliť. Fantázii sa proste medze nekladú :)
Postup
1
Dáme si uvariť zemiaky, či už v šupke alebo očistené. Keď sú zemiaky mäkké, vyberieme ich necháme vychladnúť.
Vychladnuté ich popučíme dáme na pomúčenú dosku, kde pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. Urobíme valček, ktorý pokrájame na hrubšie plátky. Každý plátok vyvaľkám do tvaru kruhu. Pozor, aby neboli lokše príliš tenké a mali sme dostatok múky, aby sa nelepili.
Vychladnuté ich popučíme dáme na pomúčenú dosku, kde pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. Urobíme valček, ktorý pokrájame na hrubšie plátky. Každý plátok vyvaľkám do tvaru kruhu. Pozor, aby neboli lokše príliš tenké a mali sme dostatok múky, aby sa nelepili.
2
Popichám každú nožom a pečiem na suchej panvici z každej strany. Počas pečenia mi ostáva trochu múky na panvici, tak ju treba dávať preč, aby sa lokše nepripaľovali. Ja ju utieram priebežne servítkou. Roztopíme si maslo a poriadne z každej strany potierame.
Dobrú chuť praje
AČ
Komentáre
Zverejnenie komentára