Zemiačky ♥


Priatelia, máte svoj typ zemiačkov, ktoré máte radi a varíte? Viete, ktorý typ na aký účel použiť? Priznám sa, že som koľkokrát takisto musela pred varením posurfovať a zisťovať, ale rada sa s Vami o moje skúsenosti teraz podelím. 

Zemiaky som si v poslednej dobe veľmi obľúbila, veď nás dokážu zasýtiť trikrát viac ako biele pečivo s rovnakým obsahom kalórií. Sú diétnejšie ako obilniny, lebo obsahujú menej sušiny. 

Vyberte si teda ten správny typ!

Typ A: na zemiakový šalát
Pevné, nerozvárajú sa a nie sú múčnaté. 
Typ B: na prílohu
Polopevné, polomúčnaté, polosuché.
Typ C: na kašu 
Múčnaté, ľahko sa rozvaria.
Typ D: na cesto, knedle, halušky 
Rýchlo sa rozvaria, sú silno múčnaté.

A prečo myslíte že ľudia kedysi nemali nadváhu a vysoký krvný tlak? Lebo jedli varené zemiaky každý deň! Zemiaky pripravujte najlepšie v šupke, pretože ak ich vyzlečiete pred varením, oberiete ich o veľmi veľa prospešných látok.



U nás zemiačky papáme najviac pečené (kupujem Bčko), niekedy aj zo slaninkou, tymianom či šalviou. A máme z toho často aj sobotňajší obed :)

Dobrú chuť praje




To najlepšie vybrané zo zdroja: http://www.pluska.sk/izdravie/zdrava-vyziva/zdrave-potraviny/2012/10/druhy-chlieb-jedzte-zemiaky-pomozu-pri-tlaku-aj-problemoch-so-zaludkom.html


Komentáre

Zverejnenie komentára