Zemiačky ♥
Priatelia, máte svoj typ zemiačkov, ktoré máte radi a varíte? Viete, ktorý typ na aký účel použiť? Priznám sa, že som koľkokrát takisto musela pred varením posurfovať a zisťovať, ale rada sa s Vami o moje skúsenosti teraz podelím.
Zemiaky som si v poslednej dobe veľmi obľúbila, veď nás dokážu zasýtiť trikrát viac ako biele pečivo s rovnakým obsahom kalórií. Sú diétnejšie ako obilniny, lebo obsahujú menej sušiny.
Vyberte si teda ten správny typ!
Pevné, nerozvárajú sa a nie sú múčnaté.
Typ B: na prílohu
Polopevné, polomúčnaté, polosuché.
Typ C: na kašu
Múčnaté, ľahko sa rozvaria.
Typ D: na cesto, knedle, halušky
Rýchlo sa rozvaria, sú silno múčnaté.
A prečo myslíte že ľudia kedysi nemali nadváhu a vysoký krvný tlak? Lebo jedli varené zemiaky každý deň! Zemiaky pripravujte najlepšie v šupke, pretože ak ich vyzlečiete pred varením, oberiete ich o veľmi veľa prospešných látok.
U nás zemiačky papáme najviac pečené (kupujem Bčko), niekedy aj zo slaninkou, tymianom či šalviou. A máme z toho často aj sobotňajší obed :)
Dobrú chuť praje
AČ
To najlepšie vybrané zo zdroja: http://www.pluska.sk/izdravie/zdrava-vyziva/zdrave-potraviny/2012/10/druhy-chlieb-jedzte-zemiaky-pomozu-pri-tlaku-aj-problemoch-so-zaludkom.html
Vynikajúce sú aj len tak pečené. S maslom a kyslým mliekom :-)
OdpovedaťOdstrániť