Pečený losos s tekvičkou ♥
Stáva sa Vám často, že prídete domov a potrebujete do pol hodiny mať večeru na stole? Nám teda dosť často, či už cez týždeň, alebo prídeme v nedeľu z výletu. Vtedy človek schytí čo má po ruke, a veru sa mi stáva, že z toho máme koľkokrát lepšiu dobrôtku, ako keď človek veľa vymýšľa a špekuluje. Pozrime sa teda na rýchly recept na pečeného lososa.
Ingrediencie
- 400 g čerstvého lososa
- olej, citrón
- tymián, sezam, soľ
- malá maslová tekvička
- škorica a kurkuma
Postup
1
V prvom rade treba zapnúť rúru, vyberiem a opláchnem čerstvý kúsok lososa. Olejom vymastím pekáč a položím naň osušeného lososa, pokvapkám olejom, hrubozrnou soľou a trochu ho v rukách s týmto všetkým vymasírujem.
2
Očistím si tekvičku, maslovú, ktorú je dostať teraz naozaj všade, aj v hypermarketoch. Nakrájam ju na kocky, pridám do pekáča, a posypem škoricou a kurkumou.
3
Rúru mám už určite vyhriatú na 200 stupňov, tak šup s pekáčom dnu. Aspoň na 15 minút.
4
Po 15.tich minútach pekáč vyberiem, lososa polejem šťavou s vytlačeného citróna, až tak zasičí, a posypem sezamovými semiačkami. Tekvičku len tak poprevaľujem a pootáčam na druhú stranu, a pekáč dám zvovu, ale už iba tak na 5 minút späť na dopečenie.
Táto kombinácia je možno pre niekoho trošku prekvapivá, ale nám to naozaj veľmi chutilo. Tá oranžová farba tekvičky a lososa.. a tá vôňa? Proste to treba len vyskúšať :)
Dobrú chuť praje
AČ
Komentáre
Zverejnenie komentára