špagety Linguine ♥
Teda dnes ďakujem za inšpiráciu autorovi tejto stránky, kde oceňujem spojenie oregána, kelu a smotany.
A veru súhlasím s tvrdením, že nemožno nahradiť smotanu jogurtom či kyslou smotanou. Nepoužijem síce tekvicové semienka, ale nápad so strúhankou sa mi páči.
http://delikatesy.etrend.sk/recepty-suroviny/kel-a-spagety-ale-ano-11795,
Ingrediencie
kel
cibuľka
oregáno
smotana na varenie
olivový olej, soľ
strúhanka
parmezán
Postup
Postup
Pokiaľ sa mi varí voda na cestoviny, spražím si na oleji cibuľku, pridám pokrájané dve hrste nadrobno nakrájaného kelu, a nakoniec paradajky s lyžičkou strúhanky. Do 100ml smotany pridám oregáno, ktoré trošku medzi prstami rozdrtím, a soľ. Keď mám cestoviny uvarené, tak nie úplne do mäkka, tak ich scedím a pridám pod pokličku k zeleninke. Zalejem smotanou, "načuchrem" aby boli krásne nadýchané, a môžme podávať. Kto chce, môže ešte posypať parmezánom.
Prajem krásny piatkový večer :)
AČ
Komentáre
Zverejnenie komentára