Domáca pizza ♥

V jednoduchosti je krása a táto domáca pizza je naozaj jednoduchá! Vyskúšajte aj Vy, dokonca aj Vaša trúba dokáže zázraky. 
A keď vám ostane cesto? Spravte z nich slané tyčinky, a budete mať príjemnú pochúťku na večer. 



Ingrediencie

- 1/2 kila hladkej múky,
- lyžica oleja extra virgin,
- 1/2 kocky droždia,
- hrnček vlažnej vody, lepšie minerálky
- paradajky
- soľ, oregano
- ostatné ingrediencie podľa chuti (syr, kukurica)

Priznám sa, že tento recept som našla u "Itala v kuchyni", kde ju Emanuel piekol. Momentálne vedie v Prahe luxusnú talianskú reštauráciu Da Emanuel, do ktorej sa určite chystám. Čo oceňujem je, že sa naučil variť v reštaurácii u svojich prarodičov. Tieto ingrediencie sú uvedené pre 2 menšie pizze, alebo iba jednu, ja som totiž z druhej spravila slané syrové tyčinky. 

Postup

Rozmiešame droždie vo vlažnej vode, zmiešame s hladkou múkou, olivovým olejom a štipkou soli. Cesto by nemalo vôbec lepiť. Rozdelíme ho na dve porcie, zabalíme do fólie a necháme aspoň 12 hodín odležať v chladničke. Plech trošku omastím olejom, a cesto prstami porozťahujem do okrajov. V miske rozmixujeme olúpané paradajky, ochutíme soľou, kvapkou olivového oleja, lyžičkou cukru, a pridám oregáno, ktoré predtým aspoň roztlačím medzi prstami. Nalejem na pizzu a pridám ingrediencie. Niekedy menej je viac, preto vždy volím len dve, maximálne tri. Všetko pokropím opäť olivovým olejom a pečiem v rúre na maxime! Čas samozrejme závisí od rúry, treba to proste vyskúšať a včas vybrať :)
Emanuel dával mozzarellu a bazalku, čo môže byť takisto pre zmenu chutné.

Komentáre