ČOKO dezert ♥

Chocolate cake
Včera som počas surfovania na internete narazila na jeden recept. Bol to čokoládový koláč, ktorý ma inšpiroval na tento môj čoko dezert, s ovocím. 

Keď si teraz porovnám, tieto dva recepty, tak vlastne ani neviem, čo majú spoločné. Ale autorke sa určite môžem poďakovať za tú správnu, čokoládovú,  inšpiráciu. 



Ingrediencie  
na korpus

4 vajíčka
6 lyžíc kryštál cukor
1 bal vanil cukru
3 lyžice vody
8 lyž polohrubej múky
plná lyžica kakaa
1/2 balenia PDP

čoko plnka

250g Mascarpone
100g mäkkého tvarohu
2 lyžice práškového cukru
200g roztopenej čokolády
ovocie a džem


chocolate


Postup

1
Korpus je jednoduchý, všetko proste popatlať do seba - celé vajíčka vyšľahať s cukrom, pridať ostatné ingrediencie, opäť prešľahať, a nechať chvíľu oddýchnuť. Zatiaľ zapnem rúru a nachystám si okrúhlu dvojdielnu formu, ktorá sa dá rozložiť, aby sa dal korpus po upečení ľahko vyklopiť. Najlepšie je použiť papier na pečenia a uzavrieť ho do vršku formy, a až tak naliať oddýchnuté a premiešané cesto.

2
Zatiaľ čo sa korpus pečie, asi tak pol hodinku, mám čas pripraviť čoko plnku. Roztopím si čokoládu na hladký krém a nechám trochu vychladnúť. Mascarpone krém, ktorý už mám radšej vopred vytiahnutý z chladničky, aby sa trošku aklimatizoval na izbovú teplotu, rozmiešam s tvarohom, troškou cukru a kto chce aj kvapkou mandľového likéra, ktorý robí fajn arómu. Tvaroh použijem už radšej menej tučný, Mascarpone je samo o sebe už dosť sýte. Čokoládu spojím s krémom až keď je vlažná.

3
Nastáva fáza spojenia, tá ma baví najviac. Korpus opatrne rozpolím na dve polovičky, ja používam klasickú nitku, ktorú obtočím okolo korpusu, a ťahám. Opäť použijem tú istú okrúhlu formu, kde na dno položím prvú polku korpusu, potriem džemom, a keďže mám marhule tak marhulový, naukladám marhule a nasleduje vrstva čokoládovej plnky. Plnka už je dosť tuhá, ale to vôbec nevadí, ja som ju rozotrela a potlačila trošku aj rukami. Na záver zakryjem druhou polkou korpusu, jemne všetko zatlačím, a máme hotovo. Vlastne, ešte nie úplne hotovo, najlepšie je nechať tortu do druhého dňa odležať v chlade, potom bude tá pravá, čokoládová :)






A toľko nám z nej, po rozdelení všetkým najbližším, zostalo ...


Verím že som Vás všetkých inšpirovala. Dobrú chuť a pekné chvíle pri čokoládovom dezerte praje




Komentáre