Vajíčková pomazánka ♥


 Iste všetci vieme, že ráno je dôležité si pochutnať na sýtejších raňajkách, s ktorým zaplníme naše brušká aspoň do času obeda. 
My máme radi cez víkend vajíčkovú pomazánku, ktorú vždy pripravím už o deň skôr. Vajíčka totiž ako som už spomínala zasýtia, ochránia organizmus a dodajú mu dostatok plnohodnotných bielkovín, tukov, lecitínu a kefalínu, vyživujúcich mozgové a nervové tkanivá. 



Z vitamínov obsahujú vitamíny A, D a B-komplex, z minerálov fosfor, železo, vápnik a síru. Sú ľahko stráviteľné, všetky látky v nich zastúpené sa dajú dobre a rýchlo využiť a poslúžia nám ako samostatný pokrm alebo príloha.  Najlepšie stráviteľné vajíčko je pripravené na mäkko, potom nasleduje surové a nakoniec vajíčko na tvrdo. Najťažšie stráviteľné sú vajcia s pridaným tukom ako praženica a volské oko. Je známe, že ich obsah cholesterolu je vysoký a nie je dobré ich konzumovať vo veľkom množstve. Ale čo je veľké množstvo? Myslím si, že každý z nás, keď trošku počúva svoje telo vie, koľko potrebuje, a čo mu chýba.

Ingrediencie

6 vajíčok
obyčajné, alebo pomazánkové maslo 100g

jarná cibuľka 1ks
soľ a čerstvo mletý peper
chlieb
zeleninka


Zmäkknuté maslo vyšľahám s ešte teplými uvarenými žĺtkami, pridám nasekanú cibuľku, okorením, osolím, a dielo je hotové.

K spoločným sobotňajším raňajkám prajem dobrú chuť!





Komentáre