Mandarínková pochúťka ♥
Čo pripraviť na oslavu?
Neplánujem nič veľkého, takže by to malo byť niečo čo človeka nepoloží a naopak ho nabudí. Nepečená torta je zázrak, s lahodne vyšľahanou šľahačkou s tvarohom a ovocím.. A navrch len poprášiť škoricou.
Ingrediencie
- kompót (cca 300 ml)
- šľahačková smotana
- 250 g tvaroh hrudkový
- 250 g tvarohu mäkkého
- 80 g cukru, alebo 4 lyžice medu
- 3 lyžice likéru, ale nemusí byť
- 200 – 250 ml pomarančovej šťavy
- 1 balíček piškót
- kakao alebo škorica na posypanie
Postup
1.
Mandarínky precedím a nechám odkvapkať. Šťavu vylievam, keďže to je obyč cukrová voda s príchuťou mandariniek. Šľahačkovú smotanu vyšľahám dotuha a nechám v chlade odstáť. Zatiaľ si vymiešam tvarohy dohladka s medom, alebo teda cukrom. Pridám 3 lyžice likéru, no môžeme ho nahradiť pomarančovým džúsom, pre naše deťúrence. Do tvarohového krému opatrne primiešame šľahačku a 100 ml pomarančovej šťavy.
2.
Dno kruhovej formy rovnomerne vyložím piškótami, ktoré pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na ne poukladáme odkvapkané mandarínky a potrieme ich polovicou tvarohového krému.
3.
Pokračujem mandarínkovou vrstvou, na ňu poukladám piškóty, ktoré opäť pokvapkám pomarančovou šťavou. Na piškótovú vrstvu natriem zvyšok krému a mandariniek, a povrch uhladím. Zákusok nechám cez noc stuhnúť v chladničke.
4.
Komentáre
Zverejnenie komentára