Mandarínková pochúťka ♥


Čo pripraviť na oslavu?

Neplánujem nič veľkého, takže by to malo byť niečo čo človeka nepoloží a naopak ho nabudí. Nepečená torta je zázrak, s lahodne vyšľahanou šľahačkou s tvarohom a ovocím.. A navrch len poprášiť škoricou.






Ingrediencie


  • kompót (cca 300 ml)
  •  šľahačková smotana
  • 250 g tvaroh hrudkový
  • 250 g tvarohu mäkkého
  • 80 g cukru, alebo 4 lyžice medu
  • 3 lyžice likéru, ale nemusí byť
  •  200 – 250 ml pomarančovej šťavy
  • 1 balíček piškót
  • kakao alebo škorica na posypanie


Postup


1. 

Mandarínky precedím a nechám odkvapkať. Šťavu vylievam, keďže to je obyč cukrová voda s príchuťou mandariniek. Šľahačkovú smotanu vyšľahám dotuha a nechám v chlade odstáť. Zatiaľ si vymiešam tvarohy dohladka  s medom, alebo teda cukrom. Pridám 3 lyžice likéru, no môžeme ho nahradiť pomarančovým džúsom, pre naše deťúrence. Do tvarohového krému opatrne primiešame šľahačku a 100 ml pomarančovej šťavy.


2. 
Dno kruhovej formy rovnomerne vyložím piškótami, ktoré pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na ne poukladáme odkvapkané mandarínky a potrieme ich polovicou tvarohového krému. 


3.  
Pokračujem mandarínkovou vrstvou, na ňu poukladám piškóty, ktoré opäť pokvapkám pomarančovou šťavou. Na piškótovú vrstvu natriem zvyšok krému a mandariniek, a povrch uhladím. Zákusok nechám cez noc stuhnúť v chladničke. 


4. 
Tesne pred podávaním zákusok poprášim škoricou, ktorá urobí úžasnú arómu. 

A hotovo, môžu prísť všetci maškrtníci :-)


Komentáre