Oven-Fried Chicken ♥


Oven-Fried Chicken
Čo znamená toto spojenie "Oven - Fried Chicken ? Nechala som sa uniesť jednou anglickou stránkou, kde som našla takýto podobný recept. Je to vyprážané kuracie mäsko v rúre. Zaujal ma, pretože je neuveriteľné, ako môže byť chrumkavé, chutné vyprážané kurča ľahké. Neveríte tomu? Kuracie mäsko môžeme predsa marinovať bez jeho kože v jogurte, aby bolo šťavnaté. Na to ľahká vrstva sezamových semienok a korenia, potom stačí zaprášiť olivovým olejom, ktorý vytvorí úžasnú chrumkavú kôrku počas pečenia. A je to, len zopár gramov tuku v jednej porcii!



Ingrediencie:

Na marinádu deň vopred potrebujem:
2  biele jogurty
3 lyžice horčice
3 strúčiky cesnaku
1 chili paprička
kuracie stehná, prsia
Olivový olej a štipka soli

Na obalovanie mäska potrebujem:
1/2 šálky hrubej múky
3 lyžice sezamových semienok
1 lyžička sušeného talianského korenia arrabiatta
1 čajová lyžička prášku do pečiva
Olivový olej a štipka soli

1
Jogurt, horčicu, cesnak a chilli zmiešam v miske. Pridám kurča a premiešam. Zakryjem a marinujem v chladničke po dobu najmenej 30 minút, ale najlepšie celú noc.

2
Predhrejem rúru na 190°C a vyberiem plech s fóliou. Nastavím na plech rošt a pokropím ho olivovým sprejom. 

3
Zmiešam múku, sezamové semienka, zmes korenia, prášok do pečiva a soľ v menšej miske. Odstránim prebytočnú marinádu,obalím, pretrepem prebytočnú múku a položím kurča na pripravený stojan. Nastriekajte kuracie kúsky olivovým sprejom. Pečieme ho dozlatista a až kým nebude v strede pekne ružové, približne 40 až 50 minút.


Tipy a poznámky:

Tip: marinovať kurča po dobu až 8 hodín.
Tip: Nemáte doma jogurt? Dá sa použiť smotana na varenie, cmar, alebo mlieko.
Tip: Zmiešajte 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy alebo octu v šálke mlieka.


Komentáre

Zverejnenie komentára