Domáca zelerovo-syrová pomazánka ♥
| Domáca celerovo-syrová pomazánka |
Dnes som sa opäť rozhodla pripraviť niečo jednoduché a chutné. Máte radi zeler Ak nie, tak vôbec nevadí, v tejto pomazánke ho takmer necítiť, a v prípade, že ho cítiť chcete, jednoducho ho pridáte viac. A ako pripraviť pomazánku? No určite som ju nekupovala. Recept mi naozaj pošepla moja babička.
Ingrediencie na pomazánku
veľký jogurt
smotana na varenie kelímok
soľ
Ingrediencie potrebné na druhý deň
tehlička syru (ja som dala goudu)
kúsok parmezánu
menšia polovička celeru
| Ingrediencie do pomazánky |
Príprava
Ako som už načrtla v ingredienciách gro pomazánky pripravujem deň vopred. Respektíve ona sa pripravuje sama, ja len zmiešam jogurt zo smotanou, pridám štipku soli, zmes položím na sitko s utierkou, a do druhého rána mám základ pomazánky hotový. Nechávam to odstáť najprv v izbovej teplote aspoň tie tri hodiny, a potom to šupnem do chladničky na noc. Srvátka, ktorá zostane v hrnci pod sitkom nevylievam, je zdravá! Takže základ pomazánky máme hotový.
Ingrediencií je neúrekom, ktoré sa hodia do takejto pomazánky... nasekaná šunka, cibuľka chren, paprika, paradajky, olivy, cesnak, ... jednoducho čo chutí každej rodinke. Ja som dnes použila zeler a syr. Vždy je dobré spojiť niečo veľmi zdravé s chutným. A ak sa zdá konzistencia pomazánky pri miešaní s ostatnými ingredienciami veľmi hustá, tak ju zriedim s troškou srvátky.
Prajem dobrú a zdravú chuť :-)
Komentáre
Zverejnenie komentára