Domáca zelerovo-syrová pomazánka ♥

Domáca celerovo-syrová pomazánka
Dnes som sa opäť rozhodla pripraviť niečo jednoduché a chutné. Máte radi zeler  Ak nie, tak vôbec nevadí, v tejto pomazánke ho takmer necítiť, a v prípade, že ho cítiť chcete, jednoducho ho pridáte viac. A ako pripraviť pomazánku? No určite som ju nekupovala. Recept mi naozaj pošepla moja babička.



Ingrediencie na pomazánku

veľký jogurt
smotana na varenie kelímok
soľ

Ingrediencie potrebné na druhý deň

tehlička syru (ja som dala goudu)
kúsok parmezánu
menšia polovička celeru

Ingrediencie do pomazánky

Príprava
Ako som už načrtla v ingredienciách  gro pomazánky pripravujem deň vopred. Respektíve  ona sa pripravuje sama, ja len zmiešam jogurt zo smotanou, pridám štipku soli, zmes položím na sitko s utierkou, a do druhého rána mám základ pomazánky hotový. Nechávam to odstáť najprv v izbovej teplote aspoň tie tri hodiny, a potom to šupnem do chladničky na noc. Srvátka, ktorá zostane v hrnci pod sitkom nevylievam, je zdravá!  Takže základ pomazánky máme hotový.

Ingrediencií je neúrekom, ktoré sa hodia do takejto pomazánky... nasekaná šunka, cibuľka  chren, paprika, paradajky, olivy, cesnak, ... jednoducho čo chutí každej rodinke. Ja som dnes použila zeler a syr. Vždy je dobré spojiť niečo veľmi zdravé s chutným. A ak sa zdá konzistencia pomazánky pri miešaní s ostatnými ingredienciami veľmi hustá, tak ju zriedim s troškou srvátky.

Prajem dobrú a zdravú chuť :-)

Komentáre