Pečený pstruh na tymiáne ♥

Pečený pstruh
Do dnešnej horúčavy si dáme čerstvého pstruha, respektive ja som volila pstruha dúhového. Toto mäsko by totižto malo byť vo vnútri také ružovučké, veľmi podobné lososovi. Už teraz sa na neho veľmi teším. Myslím si, že by sme mali konzumovať rybky viac. Tento recept je veľmi jednoduchý, strávila som dnes v kuchyni naozaj krátky čas. 


Umyté pstruhy očistíme nožom od hlienu, zbavíme vnútorností, umyjeme, osušíme, osolíme na povrchu a takisto trošku zvnútra hrubozrnou soľou. Do brušnej dutiny vložíme na tenké koliečka citrón, malé plátky pokrájanej  údenej slaninky a zväzok zeleného čerstvého tymiánu. Naplnené pstruhy necháme chvíľku postáť a poukladáme na maslom vymastený alobal. Na pstruhy pokladieme zvyšky slaninky, posypeme rascou, pokvapkáme citrónovou šťavou a zabalené opečieme v rúre alebo pahrebe približne 30 minút.  Posledných 10 minút však pripečiem na grile. Upečené Chrumkavé vyberieme a podávame so zemiakmi či šalátom.

Komentáre