Kurča klasik ♥

Kuracie mäso na rasci
Nič svetoborné. Toto je podľa mňa jeden s tých naozaj najjednoduchších spôsobov, ako pripraviť kuracie mäsko. Mám ho najradšej jemne a krehko prepečené, jednoducho povedané  dochrumkava. A príloha? Nemusí byť vždy ryža. Dnes som uvarila krúpy. Prosto, jednoduchosť tohoto receptu ja určite ocenňujem.

Postup:

1

Deň vopred si mäsko napácujeme len rasca, 4 lyžice olivového oleja a pridám za prst hrubozrnej soli. Na druhý deň len vyberieme, dáme na pekáč piecť pod alobalom na 180°C cca na hodinku.

2

Po hodine vyberiem, osviežim mäsko šťavou, ktorú samotné  mäsko pustilo a naukladám jednu cibulu nakrájanú na kolieska. Prepnem následne na gril. Takto ho pripečiem ešte z oboch strán.

3
A krupy? Pripravila som ich podľa návodu, nič s tým nepokazím. A navrch? Samozrejme pažitka. V tomto období ju dávam úplne všade! Na krupy, na ryžu, do zemiačkov, na chlieb, len tak. Nevieme sa jej dojesť :-)

Dobrú chuť !

Komentáre