Kurča klasik ♥
Kuracie mäso na rasci |
Nič svetoborné. Toto je podľa mňa jeden s tých naozaj najjednoduchších spôsobov, ako pripraviť kuracie mäsko. Mám ho najradšej jemne a krehko prepečené, jednoducho povedané dochrumkava. A príloha? Nemusí byť vždy ryža. Dnes som uvarila krúpy. Prosto, jednoduchosť tohoto receptu ja určite ocenňujem.
Postup:
1
Deň vopred si mäsko napácujeme len rasca, 4 lyžice olivového oleja a pridám za prst hrubozrnej soli. Na druhý deň len vyberieme, dáme na pekáč piecť pod alobalom na 180°C cca na hodinku.
2
Po hodine vyberiem, osviežim mäsko šťavou, ktorú samotné mäsko pustilo a naukladám jednu cibulu nakrájanú na kolieska. Prepnem následne na gril. Takto ho pripečiem ešte z oboch strán.
3
A krupy? Pripravila som ich podľa návodu, nič s tým nepokazím. A navrch? Samozrejme pažitka. V tomto období ju dávam úplne všade! Na krupy, na ryžu, do zemiačkov, na chlieb, len tak. Nevieme sa jej dojesť :-)
Dobrú chuť !
AČ
Komentáre
Zverejnenie komentára