Treska v syrovom obale ♥
![]() |
Treska v syrovom obale |
![]() |
Ingrediencie Treska v syrovom obale |
treska
maslo
citrón
smotana na varenie
maslo
citrón
smotana na varenie
strúhaný syr
rozmarín
provensálske korenie, soľ
príloha (zemiaky, šalát)
rozmarín
provensálske korenie, soľ
príloha (zemiaky, šalát)
Príprava
1
1
Pripravíme si prílohu, keďže ryba patrí medzi rýchlo - stráviteľné jedlá, ja uprednostňujem zemiačky. Najradšej máme pečené v šupke. Je s nimi totiž najmenej roboty :-) Umyjem ich kefkou, osuším, položím na plech ukryté v alobale. Šupnem na hodinu do rúry. Po hodinke vyberieme, rozkrojíme na polovičky, posolíme, a necháme ešte 10 minút dopiecť na grile.
Pečené zemiaky v šupke |
2
Kým sa zemiačky pečú, pripravíme si rybku. Rozmrazenú, očistenú, umytú a osušenú tresku rozrežeme na polovice, čiastočne vykostíme a nakrájame filé, asi 200 g na porciu. Filé osolíme hrubozrnou soľou, provensálskym korením a vložíme do jánskej misy. Na vrch každého filetu dám plátok masla a nastrúham kôru z citrónu. Jednoznačne s ňou nešetrím, čím viac, tým lepšie. Pripravené filé necháme oddychovať.
3
Pripravím syrovú omáčku.Do menšieho kastrolíka dám roztopiť lyžičku masla, pridám smotanu, syr, štipku soli, šťavu z polky citrónu a natrhaný rozmarín. Nechám prejsť varom a následne dám schladiť na balkón. Omáčka tak zhustne a nemusím pridávať ani štipku múky.
Syrová omáčka |
4
Vráťme sa späť k rybke. Vložíme ju piecť do pred - vyhriatej rúry. Asi po 20tich minútach ju vyberieme, pustí peknú štavu, ktorú tam nechám, a prilejem syrovú omáčku. Prepnem na gril a šup späť s treskou do rúry. Filetky po 10 až 15 minútach vyberiem. A vyzerali asi takto.
![]() |
Treska v syrovom obale |
5
Pripravíme si ďalšiu prílohu, paradajkový šalát s feniklom. Očistíme paradajky, nakrájame na mesiačiky. Fenikel takisto očistíme, nakrájame na kolieska, pridáme zopár lístkov rozmarínu a štipku soli.
Paradajkový šalát s feniklom |
Mňa fenikel dnes veľmi nadchol, a s treskou je to podľa mňa výborná kombinácia. Po dnešnom dni som jeho novým, a veľkým fanúšikom. Prajem všetkým, ktorý si ho skúsia tiež, dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára