Paprikové kurča ♥

Paprikové kurča
Viem, že si poviete nič nové pod slnkom, ale často sa nám predsa žiada aj stará dobrá klasika. A na takú sme dostali chuť aj my, dnes. A keďže aj tú klasiku varí každý inak, rozhodla som sa o tú moju podeliť.





Potrebujeme
kurča
2x biely jogurt
paradajkový pretlak
paprika červená mletá
soľ, mleté čierne korenie, olej



Príprava

1
Kurča pokrájame na menšie časti a umyjeme.  Toto porcovanie mi moc nie je pochuti, preto ho zakaždým pripravuje môj pán manžel. Naozaj mu to ide :-)

2
Do misy dáme pretlak, jogurt a červenú mletú papriku. Nie je nad pravú maďarskú sladkú papriku. Je síce horkejšia ako ta naša, ale pri správnom množstve je úžasná. Do tejto zmesi vložíme a obalíme kurča. V každom prípade je dobré ho nechať aj jeden-dva dni v chlade odležať v sóse. Tie chute sa dostanú potom až na kosť.

Ingrediencie paprikové kurča
3
Po vybratí z chladničky, také aké je, vyklopíme na pekáč. Nič zložitého, a už len v rúre kontrolujeme, ja pečiem 45 minút pod zakrytým alobalom, následne odokryjem a dopekám na grile 20 minút. 

Pečenie paprikové kurča

Komentáre