Kurča alla piccante ♥
![]() |
Kurča alla piccante |
Ak potrebujete mať na druhý deň pripravený rýchly obed, alebo večeru, odporúčam si prácu prerozdeliť na dva krát. Ak máte radi chilli, silnú chuť, tento recept si zamilujete. Môžete marinovať kurča na niekoľko hodín pred pečením. A na druhý deň, kým sa mäsko pečie, vy môžete robiť čokoľvek iné. Napríklad sa venovať deťom, či návšteve.
Dobrú chuť :-)
Potrebujeme:
Kuracie mäsko
Chilli papričky 2ks
Agáve
Mletá paprika
Soľ, tymián, olej
príloha ryža a uhorkový šalát
Postup:
1
Deň vopred si mäsko napácujeme v dvoma papričkami Agáve, a 4 lyžicami olivového oleja. Na druhý deň vyberieme, dáme na pekáč piecť pod alobalom na 180°C cca na hodinku.
![]() |
tymián |
2
Na našom balkóniku, čuduj-sa mi svete - po zime vypučilo zopár stoniek tymiánu, ktoré hneď aj použijem do zálievky. Urobíme si teda zálievku, ktorou mäsko prelejeme 5 minút pred vybratím z rúry. Zmiešame citrón, tymián, štipku soli a olej.
![]() |
5 minút pred dokončením, pridám citrón a bylinky |
![]() |
Zálievka na mäsko |
3
Asi takto by to malo vyzerať 5 minút pred dopečením. Ja prepnem následne na gril a pripečiem mäsko ešte z oboch strán.
4
Komentáre
Zverejnenie komentára