Fašírková kamufláž ♥
Dnešným zámerom bude navariť niečo bez mäska. Okrem toho samozrejme jedoducho, zdravo a chutne. Myslíte, že mi na tento môj úmysel môj manžel príde? Veru prišiel. Ale vôbec mu nevadilo :-)
Nechápem síce prečo, ale v priebehu druhej polovice 20. storočia sa krúpy z jedálneho lístka Slovákov postupne vytratili a nahradila ich ryža. Veď v niektorých lokalitách bolo zvykom podávať krúpové kaše ako jedlo na svadobnej hostine, alebo dokonca i na Štedrú večeru.
Na približne 20 kúskov:
Potrebujeme
● 200 g jemných jačmenných krúp
● 1 menšia cibuľka
● tofu
● 1 vajíčko
● strúhanka na obaľovanie
● soľ, mleté čierne korenie
● olej
● príloha: hrášok a 3 zemiačky
Príprava
1
Krúpy uvaríme podľa postupu uvedeného v recepte na prípravu zapekaných krúp.
2
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme vychladnuté uvarené krúpy, korenie, tofu, a nakoniec vajíčko. Osolíme a premiešame.
3
Z masy vytvarujeme akože fašírky, obalíme ich v strúhanke a vyprážame na horúcom oleji. Ja som k tomu naservírovala hrachovú kašu s feferónkami.
Prajem dobrú chuť!
AČ
Prajem dobrú chuť!
AČ
Môžem doporučiť, sú výborné a nabudúce pridám trošku kuraciu pečienku do masy. 👍👏
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Alenka, tieto fašírky som nerobila už dlho takže ďakujem za pripomenutie :D
Odstrániť