Fašírková kamufláž ♥


Dnešným zámerom bude navariť niečo bez mäska. Okrem toho samozrejme jedoducho, zdravo a chutne. Myslíte, že mi na tento môj úmysel môj manžel príde? Veru prišiel. Ale vôbec mu nevadilo :-)




Nechápem síce prečo, ale v priebehu druhej polovice 20. storočia sa krúpy z jedálneho lístka Slovákov postupne vytratili a nahradila ich ryža. Veď v niektorých lokalitách bolo zvykom podávať krúpové kaše ako jedlo na svadobnej hostine, alebo dokonca i na Štedrú večeru.



Na približne 20 kúskov:



Potrebujeme


● 200 g jemných jačmenných krúp
● 1 menšia cibuľka
● tofu
● 1 vajíčko
● strúhanka na obaľovanie 
● soľ, mleté čierne korenie
● olej
● príloha: hrášok a 3 zemiačky

Príprava

1

Krúpy uvaríme podľa postupu uvedeného v recepte na prípravu zapekaných krúp. 



2

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme vychladnuté uvarené krúpy, korenie, tofu, a nakoniec vajíčko. Osolíme a premiešame.



3

Z masy vytvarujeme akože fašírky, obalíme ich v strúhanke a vyprážame na horúcom oleji. Ja som k tomu naservírovala hrachovú kašu s feferónkami. 

Prajem dobrú chuť!



Vyprážanie fašírok


Komentáre

  1. Môžem doporučiť, sú výborné a nabudúce pridám trošku kuraciu pečienku do masy. 👍👏

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Alenka, tieto fašírky som nerobila už dlho takže ďakujem za pripomenutie :D

      Odstrániť

Zverejnenie komentára