Tvarohová mramorovka ♥
![]() |
Tvarohová mramorovka |
250 g Tvaroh jemný
220 g maslo
3 PL kakao
1/2 bl. prášok do pečiva
250 g polohrubá múka
1 bl. vanilinový cukor
4 ks vajíčka
Postup
1
Maslo si vymiešame s vanilínovým cukrom, pridáme tvaroh a zmes dobre premiešame.
2
Žĺtka z vajíčok vymiešame do peny s práškovým cukrom. Šľahám celkom dlho, až kým nevidím krásny krém. Potom pridáme tvarohovú zmes, polohrubú múku, prášok do pečiva, a spolu vymiešame. Čo sa týka tvarohu, ja som použila jemný, nie hrudkový, aby bola bábovečka "mokrá".
3
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do zmesi. Pripravíme si bábovkovú formu, vymastíme maslom a posypeme trochou múky, alebo krupicou.
Jemne zabalenú zmes si rozdelíme na 2 časti. Do jednej časti primiešame kakao s trochou práškového cukru (je dobré celé najprv preosiať ako nás staré mamy učili však). Postupne lyžicou pridávame, striedavo biele a kakaové cesto.
4
Vložíme do pred-hriatej rúry a pečieme pri 170 stupňoch asi 60 minút. Ja bábovečku hneď vyklopím, nechám trochu vychladnúť a posypem práškovým cukrom. Garantujem, že večer ostane prázdny tanier :-)
Vložíme do pred-hriatej rúry a pečieme pri 170 stupňoch asi 60 minút. Ja bábovečku hneď vyklopím, nechám trochu vychladnúť a posypem práškovým cukrom. Garantujem, že večer ostane prázdny tanier :-)
Komentáre
Zverejnenie komentára