Tvarohová mramorovka ♥


Tvarohová mramorovka
Tvarohová mramorovka, alebo mramorová bábovka s tvarohom, už jedno ako si ju nazvete, ale v každom prípade bude výborná ku káve alebo na raňajky s mliekom či kakaom. Určite ju ocení celá rodinka. Po upečení ju môžte len posypať práškovým cukrom a je hotová. Robievam ju hlavne na víkend a to sa po nej len "zapráši".


Potrebujeme

250 g  Tvaroh jemný
220 g  maslo
Ingrediencie tvarohová mramorovka
250 g  práškový cukor
3 PL    kakao
1/2 bl. prášok do pečiva
250 g  polohrubá múka
1 bl.    vanilinový cukor
4 ks    vajíčka


Postup

1
Maslo si vymiešame s vanilínovým cukrom, pridáme tvaroh a zmes dobre premiešame.

2
Žĺtka z vajíčok vymiešame do peny s práškovým cukrom. Šľahám celkom dlho, až kým nevidím krásny krém. Potom pridáme tvarohovú zmes, polohrubú múku, prášok do pečiva, a spolu vymiešame. Čo sa týka tvarohu, ja som použila jemný, nie hrudkový, aby bola bábovečka "mokrá".

3
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do zmesi. Pripravíme si bábovkovú formu, vymastíme maslom a posypeme trochou múky, alebo krupicou.
Jemne zabalenú zmes si rozdelíme na 2 časti. Do jednej časti primiešame kakao s trochou práškového cukru  (je dobré celé najprv preosiať ako nás staré mamy učili však). Postupne lyžicou pridávame, striedavo biele a kakaové cesto.

4
Vložíme do pred-hriatej rúry a pečieme pri 170 stupňoch asi 60 minút. Ja bábovečku hneď vyklopím, nechám trochu vychladnúť a posypem práškovým cukrom. Garantujem, že večer ostane prázdny tanier :-) 





Komentáre