Sobotňajšie lazane ♥

„Vigo pre-cooked lasagna" , tzv. predvarené lasane,  nevyžadujú varerie. Jednoducho ich stačí zaliať vriacou vodou a potom sa dajú vrstviť. Je to teraz tak jednoduché, uvarí sa to proste samo :-)

  

Potrebujeme

Lazane
3ks paradajok
Paradajkové pesto
Mleté mäsko, asi ½ kg
Cibuľka, cesnak
Syrovátkový syr (alebo ricotta)
Lž bazalkového pesta a vajíčko
rozmarín alebo bazalka
parmezán
Sójová omáčka, olej, korenie, soľ

Príprava

1
V miske si rozmačkáme syrovátkový syr, môže byť aj ricotta, ktorý som premiešala s 1/2 balenia smotany na varenie. Ďalej som pridala lyžicu bazalkového pesta, rozbijeme a pridáme jedno celé vajíčko, nakoniec rozmarín alebo bazalku,  a pridala som ešte zopár stružliniek parmezánu. Chytí to takú jemnú taliansku chuť :-)  Dobre premiešajte, okoreňte, a dajte bokom.

2


Pripravíme si mäsovú plnku. Očistíme, a nadrobno nasekáme cibuľku, ktorú speníme na olivovom oleji a pridáme pomleté mäsko. Chvíľu ho len tak ďobkám a prevraciam. Pokvapkám sójovou omáčkou, okorením, dosolím.  Neuvádzam koľko, radšej, totižto môj pán manžel sa hnevá keď veľa solím, takže každý podľa svojej chuti. Prelejem paradajkovým sósom a pridám najemno nasekané sparené paradajky, vodu z nich zlejem.  Na zhustnutie tejto mäskovej plnky pridám ešte druhú polovicu balenia smotany na varenie a plnku som poprášila jednou lyžičkou hladkej múky. Nechám to prevariť, chvíľu prebublať a šup na balkón. Teraz tam máme -2 stupne, takže stačí na 10 minút -  a čári mári fuk – z vodovej zmesi je pekná mäsková plnka.

3
Pripravím si zapekaciu misu, na spodok a vrch len pokvapkám trošku mäsovej plnky, aby sa lazane zo spodku alebo vrchu nepripálili či nespiekli.

A prichádza na rad vrstvenie:

Lazane - Mäsová plnka – lazane –  - syrová plnka – lazane – mäsová plnka – lazane.



Zakryte alobalom a pečte na 200°C po dobu 30 minút. Následne vybrať, odokryť a šup ešte na dopečenie na 10 minút. Každé jedlo, ktoré sa vyberie z rúry, je podľa mňa dobré nechať minimálne 15 minútiek postáť, tie chute sa vtedy famózne spoja. Tak. A môže sa podávať. Niektoré gazdinky dávajú syr zapekať, ja ho dávam čerstvý na vrch pred servírovaním.
Dobrú chuť

4
Múdre knihy a blogy tvrdia, že sa dá tento typ lazaní variť aj v mikrovlnke, ale táto predstava ma nenadchla, skúšali ste to niekto?

Komentáre