Františkove spagetti ♥

Spagetti
Cestoviny všeobecne máme doma veľmi radi a často ich pripravujeme na rôzne spôsoby, či do polievky, či ako prílohu, alebo ako hlavné jedlo.  Talianske sušené špagety sú vyrobené z tvrdej pšeničnej krupice, ale mimo Talianska môžu byť vyrobené aj s inou múkou. Tento názov "Špagety" je odvodený od talianskeho slova Spaghetti, kde zdrobnenina SPAG  znamená "tenký reťazec" alebo "motúzy". Ak si teda budete pochutnávať trebárs na špagetách nezabudnite, že najlepšie sú uvarené podľa talianského spôsobu al dente, čo znamená “na zub”.
A prečo sú tieto špagety Františkove? Pretože sme si na nich  pochutnávali 13.3.3013, keď sme napäto sledovali príchod nového pápeža Františka. Preto som vlastne ani nestihla dokumentovať moje kuchtenie tak ako inokedy, snáď inšpiruje aspoň táto jedna momentka :-)


Potrebujeme
Spagetti
Bazalka
Parmezán
5 rajčiakov
Sušené paradajky 150g
1 pretlak
Slaninka 150g
Čierne korenie, olej

Postup
1
Vyberieme si panvicu, na ktorej si smahneme na  troške oleji slaninku. Keď pustila šťavičku, pridáme sparené, na menšie kúsky pokrájané, a trošku osolené paradajky, pretlak, a sušené paradajky. Necháme chvílu pražiť. 
2
Uvaríme si špagety. Ja ich neoplachujem, nechám iba dobre odkvapkať a šup do panvice, aby sa nestihli začať lepiť.
3
Pridáme čierne korenie a špagety obalené do zmesi dám trošku pražiť a odstavíme. Samozrejme necháme chvíľu postáť a spojiť chute, a môžeme servírovať. V podstate nič tažkého, a koľko dobroty.

Ak máte niekto veľmi dobrý recept na tradičné domáce cestovinky, podeľ sa s nami ! 

Komentáre