Medovník s orieškami ♥



Tento medovník si určite zamilujete, rovnako ako my. Bude chutiť malým, a veľkým kľudne aj s prídavkom mandľového likéru! Jednoducho ho musíte skúsiť.                 
Cesto
500g hladkej múky
2 lyžičky sody bikarbóny
200g práškového cukru
2 vajíčka
200g masla
2 lyžičky medu
2 lyžičky mlieka


Hladkú múku preosejeme do misy spolu so sódou bikarbónou a cukrom. Premiešam, pridám vajíčka, zmäknuté maslo a med vymiešaný s mliekom. Vypracované cesto rozdelím na dve časti. Rozvaľkané cestá dám na dva plechy vyloženým papierom na pečenie.



Orechová zmes
350g nasekaných vlašských orechov
120g masla
6 lyžíc medu
lyžica vanikového cukru


Orechy s maslom, medom a cukrom (nemusí byť) dám na panvicu rozpustiť a opražiť.Ešte horúcu zmes rozložím na jednu časť cesta.Pečiem oba plechy asi 15 minút na 170°C dozlata a nechám vychladnúť.
Krém
250g masla
80g práškového cukru
300ml mlieka
lyžica hladkej múky
4 lyžice mandľového pudingu
100ml amaretta


Zmäknuté maslovymiešam s cukrom. 
Z mlieka, hladkej múky, pudingu uvaríme hustúkašu, ktorú miešam do zhustunia. 
Po vychladnutí ju primiešam k vymiešanému maslu s cukrom. 

Upečený čistý plát cesta pokvapkám amarettom, natriem krémom a prikryjem druhým plátom s orechovou zmesou. Koláč odložím na chladné miesto aspoň na jeden deň, aby spojil všetky svoje chute.




Komentáre