Medovník s orieškami ♥
Tento medovník si určite zamilujete, rovnako ako my. Bude chutiť malým, a veľkým kľudne aj s prídavkom mandľového likéru! Jednoducho ho musíte skúsiť.
Cesto
500g hladkej múky2 lyžičky sody bikarbóny
200g práškového cukru
2 vajíčka
200g masla
2 lyžičky medu
Hladkú múku preosejeme do misy spolu so sódou bikarbónou a cukrom. Premiešam, pridám vajíčka, zmäknuté maslo a med vymiešaný s mliekom. Vypracované cesto rozdelím na dve časti. Rozvaľkané cestá dám na dva plechy vyloženým papierom na pečenie.
Orechová zmes
350g nasekaných vlašských orechov
120g masla
6 lyžíc medu
lyžica vanikového cukru
Orechy s maslom, medom a cukrom (nemusí byť) dám na panvicu rozpustiť a opražiť.Ešte horúcu zmes rozložím na jednu časť cesta.Pečiem oba plechy asi 15 minút na 170°C dozlata a nechám vychladnúť.
250g masla
80g práškového cukru
300ml mlieka
lyžica hladkej múky
4 lyžice mandľového pudingu
100ml amaretta
Zmäknuté maslovymiešam s cukrom.
Z mlieka, hladkej múky, pudingu uvaríme hustúkašu, ktorú miešam do zhustunia.
Po vychladnutí ju primiešam k vymiešanému maslu s cukrom.
Upečený čistý plát cesta pokvapkám amarettom, natriem krémom a prikryjem druhým plátom s orechovou zmesou. Koláč odložím na chladné miesto aspoň na jeden deň, aby spojil všetky svoje chute.
Komentáre
Zverejnenie komentára